Napretkove tribine

Tribina u čast TROKNJIŽJA fra Mladena Rozića

U Napretkovom domu u Mostaru, 20. listopada 2016. predstavljeno je TROKNJIŽJA FRA MLADENA ROZIĆA. Započeli smo s pjesmom koju su izveli: FAMILY BEND. Potom je uslijedio pozdravni govor voditeljice Suzane Bošnjak: „Poštovane dame i gospodo, drage kolege i prijatelji, svi ljubitelji pisane riječi i poezije, srdačno vas pozdravljam u ime Hrvatskog kulturnog društva Napredak i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, organizatora ovog večerašnjeg susreta.

Tribina u Napretku

Moj hrvatski, jučer i danas u znak sjećanja na posljednju bosansku kraljicu Katarinu Kotromanić rođ. Kosača, a uoči obilježavanja godišnjice njezine smrti 25. listopada.

Tribina povodom obilježavanja imendana kraljice Katarine Kosača

KORIJENI KRŠĆANSKE I EUROPSKE CIVILIZACIJE U DANAŠĆNJOJ HERCEGOVINI Kršćanstvo ove godine slavi 1700 godina svoje slobode! Slavlje se održalo u Nišu, rodnom gradu rimskog cara Konstantina[1], koji je potpisao tzv. Milanski edikt i dao kršćanima slobodu.

Blagoslov spomen ploča Napretkovim velikanima i predstavljanje knjige autora Josipa Jurčevića, “Slučaj Perković”

U Napretkovom domu u Mostaru, u četvrtak 14. studenog u večernjim satima održana je prigodna tribina. U programu su sudjelovali: povjesničar i autor djela Slučaj Perković dr. sc. Josip Jurčević, odvjetnik i bivši ministar pravosuđa i uprave RH (1991. – 1992.) Bosiljko Mišetić i fra Andrija Nikić predsjednik Napretka. Voditeljica je bila dr. sc. Ozana Ramljak.

Tribina

POZIVAJU VAS NA SUSRET U POVODU POGIBIJE branitelja hrvatske državnosti Petra Zrinskog i Frana Krste Frankapana i ubojstva Šesdeset šestorice hercegovačkih franjevaca

Poziv

„U boj, u boj”, poziva Zajčeva opera „Nikola Šubić Zrinski”, i vazda se vjeran Hrvat odziva, spreman sebe dati, da opstane Dom. A sva veličanstvena i tragična povijest Hrvata je sažeta u stihovno-glazbenim vrhuncima: „Sad zbogom bud’, Dome naš, oj zbogom! Od svud i svud na Te dušman ide prijek i već u grob sveti trup sklada Tvoj, al’ ne će: Za Te sin Tvoj u boj se kreće! Dome naš, Ti vijekom stoj!”

213 tribina

POZIVA VAS NA 213. tribinu na kojoj će JOŠKO ČELAN iz Splita Predstaviti svoju knjigu: Spomenik izdaji- s porukom: Tko u Hrvatskoj vlada novcem, medijima i državom.

214 tribina

POZIVA VAS NA 214. tribinu na kojoj će DAMIR BOROVČAK IZ ZAGREBA predstaviti svoje knjige: VJERA U SJENI POLITIKE, sv.1.-4. s porukom hrvatskim sinovima i kćerima: „Ako Vam je težak stijeg čestitosti, utaknite ga u zemlju, gdje počivaju naše kosti. Mi ćemo ga držati. Vaši predci.”

211 tribina

MOSTAR – LISKA, 2, p. p. 17 POZIVA VAS NA 211. tribinu na kojoj će Nada Landeka iz Zagreba predstaviti slikovnice i knjigu: 1. Buba Marica Voćarica, 2. Buba Marica Slovarica, 3. Anđeli za svaki dan.