Priopćenja

Vijeće za tisak u BiH usvojilo žalbu fra Andrije Nikića

Žalbena komisija Vijeća za tisak u BiH, na sjednici držanoj 18. lipnja 2016. godine, razmotrila je i usvojila žalbu fra Andrije Nikića na tekst Dnevnog avaza "Fra Andrija je iznio privatne, a ne stavove 'Napretka' i HAZU-a u BiH", od 5. svibnja 2016., te utvrdila kršenje Kodeksa za tisak i online medije BiH.

Priopćenje u povodu objave Neretvanske deklaracije o bosanskom jeziku

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti i Hrvatsko kulturno društvo Napredak u Mostaru, 88 000 MOSTAR, p. p. 17. i 66. www.hkd-napredak-mostar.ba i www.hazu.ba Mostar P R I O P Ć E N J E U Vašem listu, Dnevni avaz u četvrtak 5. maja/svibnja 2016. na str. 8. objavljen je članak „Fra Andrija je iznio privatne, […]

Predsjednica RH i hrvatskog naroda!

Draga Predsjednice RH i hrvatskog naroda! Radujemo se Vašem češćem obilasku hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini! Nakon što ste vratili ponos i dostojanstvo stanovništva u Republici Hrvatskoj, svaki Vaš obilazak hrvatskog naroda i katoličkog puka u Bosni i Hercegovini vraća nam ponos i samopouzdanje.

Molitva za hrvatske uznike u Haagu

Hrvatsko kulturno drutvo Napredak iz Mostara sa svojih 1325 člknova i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti sa sjedištem u Mostaru sa svoja 23 člana potiče na molitvu za hrvatske uznike u Haagu. Molimo da ste dogodi 16. listopada 2012., dan oslobađanja haaških uznika. Očekujući njihovo oslobađanje, želi svako dobro hrvatskom narodu – uz pozdrav fra Andrija Nikić, predsjednik

HRVATSKA AKADEMSKA ZAJEDNICA DOMOVINE I DIJASPORE

Čestitamo Vam na tom veledjelu darovanom hrvatskom narodu što ste ga, nakon mukotrpnog puta, ostvarili. Čast nam je da ste za kratki pozdrav predvidjeli za predsjednika „Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti" – prof. dr. Andriju Nikića, Iako zbog obaveza fizički ne mogu nazočiti spomenutoj svečanosti, ipak Vam upućujem svoju prigodnu čestitku.

Čestitka: Gospođi MARIJI SLIŠKOVIĆ

Radujem se uspjehu naše Marije i primitku nagrade od Hercegovca Milana Bandića u srcu svih Hrvata. Kada smo 2007. u Mostaru predstavljali Vaše Petoknjižje hrvatskih žena u Obrambenom ratu i stvaranju Republike Hrvatske podsjetio sam uz ostalo na posljednju kraljicu Katarine Kosača.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak Mostar

Sinovima i kćerima hrvatskog naroda! Mir vam i dobro! Potaknut poticajem jednog prijatelja, obraćam se široj javnosti. Molimo Vas, draga braćo i sestre, da sudjelujete u pomlađivanja članstva Hrvatskog kulturnog društva Napredak u Mostaru, kako bismo što bolje mogli odgajati učeću mladež, te provoditi kulturni i prosvjetni program Društva.

Razmišljanje: “Domovinu i danas treba braniti”

U ime 1272 člana Hrvatskog kulturnog društva „Napredak" iz Mostara pozdravljam gospodina Zvonimira Franjkovića, drage goste i sve vas ovdje okupljene. Ovaj naš kapetan bojnog broda (brigadir), sudionik Obrambenog rata i plodan pisac istinski je ljubitelj istine koji neumorno istražuje ratne okolnosti i oslobodilačke podvige hrvatskih branitelja.