Ukorak s vremenom

Napretkova uskrsnica 2016

 Proslavljena Uskrsnica u Napretku

{gallery}Uskrs2016{/gallery}

 

AKADEMIJINA I NAPRETKOVA USKRSNICA 2016.

Pjevanjem pjesme: Na Uskrsa dan toga… Aleluja! počela je Uskrsnica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Hrvatskog kulturnog društva Napredak u Mostaru u večeri na 30. ožujka 2016., u prostorijama Napretkova doma u Mostaru.

U Uskrsnici su sudjelovali: Frame iz Ružića i s Humca, te Športski plesni klub „Erigo” iz Mostara i članice KUD-a sv. Ante iz Cima. Voditeljica je bila gđa Kristina Spajić Perić.

Prva je nastupila Frama s Humca, koja je ujedno i najstarija Frama u Hercegovini. Njihov voditelj je fra Nikola Rosančić. Oni su nam otpjevali uskrsnu pjesmu Na Uskrsa dan toga. Potom je voditeljica pročitala nekoliko od preko 130 pristiglih čestitki. Potom su članice spomenute FRAME nastavili sa pjesmama Uskrsnuo je i Kriste u tvoje ime. Nakon njih nastupile su tri grupe mladih plesačica iz plesnog kluba „Erigo”, koji postoji već trinaest godina. Glavna voditeljica je Dijana Marković, klub broji preko dvjesto članova i trostruki su državni prvaci. Najprije su nastupile dvije djevojčice u plavim kostimima, potom najmlađa skupina djevojčica u bijelim haljinicama otplesavši koreografiju na temu Let it go iz crtića Snježno kraljevstvo. Na kraju je grupa starijih djevojčica u bordo kostimima otplesala na temu One, two, three.

Potom je došao red na naše stare znanice i raspjevane dame iz HKUD sv. Ante Cim sa Uskrsnim gangama. Iza veselih gangašica nastupila je Frama iz Ružića, fra Andrijinog rodnog mjesta. Oni djeluju od 2000. godine i imaju pedesetak članova, a voditelj im je fra Tomislav Jelić. Članovi ove Frame nastupaju diljem zemlje i inozemstva. Otpjevali su nam tri pjesme Uskrsnu Isus doista, Volja Očeva i Na nebu zora rudi. Potom su pročitane čestitke iz inozemstva, od nekoliko svećenika i fratara. Na kraju je Frama završila glazbeni dio Uskrsnice pjesmama O da mi te sresti i Zaštiti me.

Na samom kraju obratio nam se i fra Andrija sa svojom Uskrsnom čestitkom: Isusovo uskrsnuće je povijesna činjenica. „Uskrsnim otajstvima pristupamo s vjerom: Vjerom koja nas uči kako Krist Gospodin nije samo u sebi uskrsnuće i život, već će na kraju vremena to biti i u svim vjernicima, otimajući ih od užasa groba i vraćajući ih u život.” (sv. Leopold Bogdan Mandić). I nama je Isus rekao: „Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. I tko god živi i vjeruje u mene neće umrijeti nikada.” (Iv 11, 25-26). Život je pobijedio. Sa Živim, Uskrslim Kristom i mi ćemo pobijediti. „Zemlja je smrtnim sjemenom posijana. Ali smrt nije kraj, jer smrti zapravo i nema. I nema kraja. Smrću je samo obasjana staza uspona od gnijezda do zvijezda.” (M. Dizdar). Uskrsli Krist je naša preobrazba i radost. U Njemu prebiva sva naša slava, naš mir i život. Put koji nas dovodi do Uskrsa i vlastitog uskrsnuća je ljubav. Jer jedino s nesebičnom i velikodušnom ljubavlju možemo razumjeti Uskrs i približiti se skutima vlastitog uskrsnuća – već ovdje i sada. U tom smislu ne bojmo se velikodušno provoditi Uskrs u svoj svakodnevni život (Frano P.). Potom je fra Andrija nazočne upoznao s događajem u Egiptu 2009. godine: Dana 17. srpnja 2009. na Egipatskoj televiziji jedna je muslimanka objavila: Jedan je musliman u Egiptu ubio svoju ženu zbog toga što je čitala Bibliju. Pokopao ju je sa njihovom tek rođenom bebom i osmogodišnjom kćerkom. Djevojčice su zakopane žive!… Petnaest dana (15) kasnije umro je jedan član te iste obitelji. Kada su ga išli pokopati, pronašli su dvije djevojčice u pijesku – žive! Čitava zemlja je izvan sebe zbog svega ovog. … Stariju djevojčicu su upitali kako je uspjela preživjeti. Ona je odgovorila: „Svaki dan nam je dolazio muškarac u sjajnoj bijeloj odjeći. Imao je rane na rukama. Rane su krvarile. On nas je hranio. On je također probudio moju mamu kako bi mogla dojiti moju sestru.” Intervju s njom prikazan je na egipatskoj nacionalnoj televiziji. Intervju je vodila muslimanka obavijena velom. Ona je rekla na televiziji: „To nije mogao biti nitko drugi doli sam Isus, jer nitko drugi ne čini ovakve stvari!” Muslimani vjeruju kako bi Isa (Isus) učinio ovako nešto. Ali rane znače da je on zaista bio razapet, a također je jasno i da je živ. Također je jasno da dijete nije moglo izmisliti priču poput ove i da nije bilo drugog načina da ova djeca prežive osim istinskog čuda… Vijest se ubrzo raširiti.1

Nakon što je svima zaželio sretne, radosne, blagoslovljene i svete uskrsne blagdane, fra Andrija je sudionicima 67 Napretkove i 4. Akademijine Uskrsnice podijelio zahvalnice.

Uskrsnica je završila prigodnim domjenkom u prostorijama doma i s pjesmama. Prepuna dvorana posjetitelja složila se: Mi smo uskrsla mladost, sinovi uskrslog naroda i naša je pjesma Aleluja! I „Uskrsnuće (je) najljepša melodija kršćanskog srca” (Y. Ivonides).

Primljene uskrsne čestitke 2016.

Štovani gospodine,

Sretan sam što imamo mi Hrvati iz dijaspore Vas, čovjeka koji je žila kucavica našega slomljenog i ranjenog hrvatskog srca. Želim Vam puno zdravlja i mudrosti u daljnjem životu i nikada ne zaboravite nas iseljene i protjerane hrvatske duše.

SRETAN VAM USKRS!!

Bog Vas blagoslovio i čuvao – Ivan Lulić

POZDRAV
KRISTU KROZ VJEKOVE
Neka šume blagi vjetri
maestrali –
Kristu kroz vjekove!
Nek se pjene, nek se ziblju
morski vali –
Kristu kroz vjekove!
Neka rude, neka sviću
bijele zore –
Kristu kroz vjekove!
Talasala zlatna žita,
zanjihale plodom klasi –
Kristu kroz vjekove!
Sjajna duga nebo krasi,
srca drhte, srca zbore.
Do nebesa bruje glasi,
Pozdrav Kristu kroz vjekove!- (Mile Prpa)

Štovani i dragi naš fra Andrija,
od srca Vam hvala na poruci i uskrsnoj čestitki.
Od srca i ja Vama i svoj subraći od srca želim sretan i blagoslovljen USKRS! 😉
BOG i BOZIJI blagoslov.
Lijepi pozdrav –  Vaš  Mladen Kostic

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!
ŽELE ŽELJKA LOVRENČIĆ I SUPRUG – iz Sveučilišne knjižnice -ZHRM

Aleluja, Uskrsli Isus i svi sveci sa nama u radosti najvećega blagdana za svu kršćansku braću!
U vjeri radosna, pozdravljam Vas, Majda Rubić

I Vama sretan Uskrs! – Frano Vukoja

Štovani fra Andrija Nikić,
Sretan Uskrs, u nadi i vjeri da će i nama Hrvatima, napose na prostorima Bosne I Hecegovine, Uskrs biti u znaku slobode, pravde, jednakosti I napredka, želi Vam Fabijan Lovoković6

+++++++

Poštovani predsjedniče,
Blagoslovljen i radostan Uskrs, ispunjen molitvom, mirom i nadom -želi akademik Franko Rotim7

++++++++++

Dragi fra Andrija! Hvala ti! Tebi i svima oko tebe takodjer neka jevdretan i blagoslovljen Uskrs! Fra Iko iz Mostara – Poslano s mojeg iPhonea8

Poštovani fra Nikić,
Vama i svim članovima HKD “Napredak” želimo, blagoslovljen, uzvišen i svom radošću iskićen blagdan Uskrsa!
Pjesnici HIL-e NewYork & N. Pupačić

++++++++++

Dragi fra Andrija! Zahvaljujem na dobro osmišljenoj čestitci. Tebi, Redu i Rodu, želim sretan i veseo Uskrs, uz puno pozdrava! Anđelko Mijatović s obitelji10

Sretan Uskrs svima od srca,
Vaš carlo11
Također i Vama svima želim blagoslovljen Uskrs
Josip Ž ISTRASKOP

Zahvaljujem vam na vašim čestitkama. Ipak moram se posebno zahvaliti g. Zlatku Krascicu iz Munchena na njegovoj čestitki:
Štovani gospodine,
Sretan sam što imamo mi Hrvati iz dijaspore Vas, čovjeka koji je žila kucavica našega slomljenog i ranjenog hrvatskog srca. Želim Vam puno zdravlja i mudrosti u daljnjem životu i nikada ne zaboravite nas iseljene i protjerane hrvatske duše.
SRETAN VAM USKRS!!
Bog Vas blagoslovio i čuvao.- Ivan Lulić

+++++++++++

Cijenjenoj eliti Humske zemlje, rasutih Humljana po svijetu i
svim njihovim poznanicima i prijateljima po velikom bijelom svijetu
SRETNO USKRSNUCE S KRISTOM, PO KRIST I U KRISTU
zeli Vam Mirko Vidovic – iz Pariza.

+++++++++

Mir od Boga

Kazna neka ti bude
ono što najviše voliš i radiš,
to volja je Boga,
tvoj usud i žrtva.

Kada prijatelja voljenoga
izgubiš jednoga dana
i to je kušnja,
Bog provjerava ti snagu.

Živjeti treba s bolom
kako bi se radovao nebu
kad dođe onaj tren,
koji ne određuješ.

Poštuj vatru i vodu,
lagano diši zrak.

Koračaj u slobodu
kako bi naučio prepoznati.

Za tebe,
sve je stvorio Bog;
iz sjaja uzmi vatru
neka ti gore oči,
od zvijezda uzmi mudrost
neka sjaju noći,
od vode život,
kroz zrak udahni svemir…

Vjeruj,
udahni duboko,
od Boga uzmi mir.

Knin, 26. ožujka 2016.- Subota, 10: 02 sati.

+++++++++++++

Dragi prijatelji, Sretan i blagoslovljen Uskrs želi vam
Josip Pečarić s obitelji

++++++++

Blagoslovljene uskrsne blagdane želi KUD Sinac.17
U gradovima gdje živimo nedovoljno često posječujemo mjesta nastala predanošću vrijednih ljudi, mjesta gdje možemo uvijek iznova učiti o sebi i svijetu!
Sretan i blagoslovljen Uskrs – žele Nena i Drago18

+++++++

Hvala, Andriji i svim Napretkovcima sretan Uskrs! – želi Ivan Sivrić

+++++++++

Velečasni,
Sretan i blagoslovljen Uskrs uz puno zdravlja i sreće!
U proljeće rano kad se priroda budi, zbog dana jednog sretni su ljudi.
Na licu se vide znakovi sreće, Isus je došao, napustit nas neće.
uz stihove žele djelatnici Tajništva i Knjižnice u Napretku,
Drago i Ivica Kutle. PS:
Kristina Spajić Perić, novinarka

++++++++

Dragom Fra Andriji i svim Hrvatima u Mostaru u svoje ime i Hrvata u Engleskoj, želim SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!
Hrvatski Svjetski Kongres u Engleskoj – Michael Pack

++++++++++++

Dragi naš fra Andrija, Hvala na prelijepoj čestitci SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS
Vaš/Tvoj Zvonimir Šeparović
P.S. Ovo je godina Sedmog hrvataskog žrtvoaslovnog kongresa koji ćemo održati 23. Do 25. Rujna u zagrebu i Varaždinu. Očekujemo Tvoj prilog. Vrijeme je da Te proglasimo POČASNIM ZASLUŽNIM ČLANOM HŽDa. Prijavi referat, tebi to nije teško.

++++++++++++

Poštovani fra Andrija,
zahvaljujem Vam na lijepim riječima povodom Uskrsa.

++++++++++

Hvala Vam na cestitci!
I ja Vama zelim sve najbolje za Uskrs! Bog s vama! – želi Andriana Cipric

++++++++++++

Hvala svima i svima sretan i blagoslovljen Uskrs!
Natko Kovacevic

++++++++++++++

MOGU LI SUDJELOVATI I KOLEGE(-ICE)  KOJI NISU ROĐENI U BOSNI I HERCEGOVINI? VI ZNATE(!)  ZAŠTO TO PITAM!    Pozdrav,  Prof.dr.sc.Vinko BUJ, spec. i književnik- vinko

++++++++++

Sretan i blagoslovljen Uskrs s iskrenom željom za svako Božje dobro,  koje bi svaki čovjek poželio  samomu sebi. Pozdrav i blagoslov! S poštovanjem Petar Vulic 26

subota, 26. ožujka 2016. korisnik opcina.okucani.orsulic

I ja Vama želim sretan i blagoslovljen Uskrs uz mir u srcu i nadu u Uskrsnologa
Ljubica Štambuk

Hvala Vam brate u Kristu na ovoj čestitki čije riječi kao melem liječe, unose radost ali i podsjećaju na obvezu naviještanja Riječi.
Sretan Uskrs Vam želim. – Zorica -Zorica Gregurić

Dragi i pošt. fra Andrija!
„Uskrs! Pođimo zajedno u radost.
Ustani iz mraka i bezizlaznosti materijalizma
i sebičnosti,
i brige za dobro napunjene želuce i bankovne račune.
Obnovi se i očisti svoje srce.
Svakom je srcu povremeno potrebno veliko
pospremanje da ukloni plijesan i prljavštinu
i postane prijemljivo za radost.
(…)
Odluči se za uskrsnuće!
Odluči se za proljeće. Suhe grane otpadaju.
Jedino u svemu što je novo i obnovljeno
slavimo blagdan Uskrsa, blagdan radosti.“
(Phil Bosmans)
Sretan Uskrs i uskrsni blagdani od srca želi i pozdravlja
zahvalni fra Ivan Ševo
Mostar, 24. ožujka 2016.

Poštovani, Sretan i blagoslovljen Uskrs uz puno zdravlja i sreće!
U proljeće rano kad se priroda budi,
zbog dana jednog sretni su ljudi.
Na licu se vide znakovi sreće,
Isus je došao, napustit nas neće.
uz stihove žele djelatnici Tajništva i Knjižnice u Napretku,
Drago i Ivica.30

Svim mojim dragim znancima, prijateljima i
korisnicima moga elektroničkog naslova-čestitarima, SRETAN USKRS
želi Tomislav Djurasovic s obitelji

+++++++++++

Uz Uskršnje blagdana i dalje želi da te što bolje služi zdravlje i da zajedno sa sbi sličnima nosiš KRIŽ NACIJE – naše CROACIJE- ZA DOM SPREMNI!  “Dok nam hrašće bura vije! – Dok nam živo srce bije!”  odani ti sumišljenik i suradnik pravom mjestu Nikola Debelić32

BLAGOSLOVLJEN USKRS – želi Ivan Grljušić:

Dragi i poštovani Andrija i  svi, koji ce primiti ovu čstitku!
Do sada je stiglo na središnju mail-adresu HAZUD-a u Baselu, izdrojeno 508 čestitki blagdana USKRSA. Nismo u stanju svima Hrvaticama i Hrvatima pojedinačno čestitati najveći kršćanski blagdan USKRS pa to činimo svima, kako slijedi:
Zahvaljujemo na čestitkama USKRSA i mi želimo vama i svima blagoslovljen, radostan i sretan DAN USKRSNUĆA NAŠEG SPASITELA ISUSA KRISTA!

UZ dobre želje sva vas pozdravljamo srdačno, kršćanski i domoljubno: ZA DOM I DOMOVINU HRFATSKU – UVIJEK! Ispred HAZUD-a u Baselu i osobno Mr.sc. Dragan Hazler – hrvatski djelatnik u dijaspori

EVO USKRSNU GOSPODIN

Travanj zaliven svjetlom
što kaplje s modroga svoda
:
prozračan,
mirisan,
vedar;
iznutra obasjan.

Doista,
– evo svjedočim,
evo svjedočim s ganućem –
uistinu uskrsnu Gospodin!

Podupire me travanj,
raskriljen
:
u biljki,
u ptici,
u tebi

Iznenadna plima
puni grudi u valovima
:
nahrupljuje,
prepunja,
širi
:
naprslo obilje,
taj svjetlostni šipak

Zagrcnut od suza
što potocima teku,
potresen miljem,
radošću preplavljen,
vlažnim osmijehom šapćem
:
evo  upravo uskrsnu Gospodin.

Na Uskrsni ponedjeljak, 24. 4. 2000.
( Iz knjige POD KROŠNJOM STABLA, 2000.)33

++++++++

Sretan Uskrs svima od srca,
Vaš carlo34
Također i Vama svima želim blagoslovljen Uskrs
Josip Ž ISTRASKOP35

+++++++++

POZDRAV
KRISTU KROZ VJEKOVE

Neka šume blagi vjetri
maestrali –
Kristu kroz vjekove!

Nek se pjene, nek se ziblju
morski vali –
Kristu kroz vjekove!

Neka rude, neka sviću
bijele zore –
Kristu kroz vjekove!

Talasala zlatna žita,
zanjihale plodom klasi –
Kristu kroz vjekove!

Sjajna duga nebo krasi,
srca drhte, srca zbore.
Do nebesa bruje glasi,
Pozdrav
Kristu kroz vjekove!

(Mile Prpa)

SRETAN VAM I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

Ilija Šikić

+++++

Dragi prijatelji,
Neka vam radost uskrsnuca ojaca vjeru u zivot, nadu u bolje sutra,
neka nestane svako zlo, a prevlada dobro i neka vam ljubav bude oslonac,
a sreca vjecni pratilac! Sretan Uskrs! Zele vam Bobo i Marija-37

+++

U smiraj svetkovine Uskrsa želim svima koji su mi tel. pozivom ili porukom uputili uskrsnu čestitku uzvratiti mojom čestitkom i zahvalom koju pratim najboljim željama i molitvama Uskrslom Gospodinu da Vas obdari svojim mirom i blagoslovom.
Pozdrav od don Ante Luburić38

+++++++++

DRAGI FRA ANDRIJA,
VAMA I CIJELOM NAPRETKOVOM DOMU IZ DUBINE DUŠE ŽELIM SRETAN  KOZMIČKI DOGAĐAJ USKRSNUĆA NAŠEG GOSPODINA ISUSA KRISTA!
OD SRCA I U SRCE, VAŠ ANTE GLIBOTA, PARIS

Date : samedi 26 mars 2016 11:10
Ante Glibota
Objet : Sretan Uskrs sa zamolbom

+++++++++++

Postovani Fra Andrija Nikic

Sretan I blagoslovljen Uskrs, od sraca vam zelim.

Peter Puljich · DIRECTOR & FOUNDER

+++

Sretne i blagoslovljene Uskrsne blagdane
želi Vam,   Petar Vučić

RADOSTAN, RASPJEVAN – BLAGOSLOVLJEN VAM USKRS!
Deda Joško, tata i punac, Maja i Antun

Grob kamenit danju, noću,
Čuvali su zalud ljudi;
On iz groba svojom moću
Uskrsnu, da smrti sudi.

Anđeo nam pjeva mio:
Dosta jada, dosta suza,
Isus vas je izbavio
Iz đavolskih strašnih uza.

Pobjedniče kralju Kriste,
Vijek nam budi u pomoći,
Sačuvaj nam duše čiste,
Ah oprosti našoj zloći!41

++++++

ZELIM VAM SRETAN USKRS
DUNJA SA BANDICIMA

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS ŽELI VAM OBITELJ ANKICE I MLADENA LOJKIĆ43
Dragon fra Andriji i svima vama zelim Stetan Uskrs uz srdacan pozdrav, Rudi Tomić iz Toronta44

+++++++++

(Zdenka Sertić – Uskrs u Šestinama)

Vama I vašim obiteljima želim sretan Uskrs

Čujemo Te,
U pjesmi ptice, žuboru mora,
Cvatu trenšnje,
Čokotu loze,
Kapima kiše,
Glas tvoj u nama je jeka
Uskrsnu! vidjeli smo!
U rano jutro izlaskom sunca.
Ana Zver

+++++++

Po Isusu Kristu Božja se ljubav spustila
do u najdublje dubine naših srdaca
da bi nam svojim uskrsnućem
ražarila vjeru, nadu i ljubav.
Neka nas ta Ljubav preobražava
u Dobro koje je On sam
da budemo živi odraz “slike” na koju smo stvoreni.
Sretan i blagoslovljen Uskrs
želi s. Tajana

+++++++

Neka Vam radost uskrsnuća podari mir i nadu u ljepše i bolje sutra!
Sretan i blagoslovljen Uskrs želi vam
Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi
Dražimir Jukić, predsjednik ZUV HGP-a

+++++

Ma tko drugi nego samo naša draga i velika pjesnikinja Marija može nas tako lijepo obradovati i hvala joj puno uz najbolje uskrsne želje prije svega njoj, ali i svima dragim Hrvaticama i Hrvatima raštrkanih diljem ovoga, zloćom ugroženog svijeta!
Čestit Uskrs želi – carlo48

+++++++++++++
Dragi i štovani Patre,
Vama i Vašima želim sretan i blagoslovljen Uskrs uz puno zdravlja, sreće i ljubavi i neka Vas dragi Bog čuva.​

Vaš – Tihomir Gracije Luković

++++++++

Hvala dragom Nikoli Knezu za uskrsnu čestitku koju srdačno, prije svega njemu, ali i svima imenovanima od srca uzvraćam, carlo
2016-03-25 14:06 GMT+01:00 Knez
USKRS je uzdizanje svjetla iz mraka
Radost BOGA Života izlivena na materijalno tijelo
Pokazatelj ISTINE da je Sveti Duh vječno Živ
Označavanje PUTA kojim se treba ići
Čistoća življenja koji vodi u vječni ŽIVOT
Nikola Knez 2016
Blagoslovljena i Radostna proslava blagdana svima Vama koji slavite Život iznad smrti!50

+++++++++++

Zahvalan na čestitanjima, slavim i radujem se s vama !

++++++++

Stovani i dragi Napretkovci i Akademici, te hrvatski branitelji!
Dragi svi, braco i sestre!
I u moje malo ime želim svima sretan i blagoslovljen USKRS! ;-)))))
ISUS nas neizmjerno voli i zato neka je Uskrsli ISUS u svim srcima.
Veliki pozdrav svima iz Stuttgart-a
Srdacno –  Vaš Mladen Kostic

+++++++++
Sretan i blagoslovljen Uskrs, želi Vam Drago Čondrić iz Splita.

+++
Fra Andrija, neka Vam je sretan i blagoslovljen Uskrs uz našu posebnu Uskrsnu čestitku.
Obitelji Milićević i Banović.

++++++
Poštovani i dragi vjeroučitelju,
objavila sam najavu:http://glasbrotnja.net/napretkova-uskrsnica
i čestitku:http://glasbrotnja.net/uskrsna-poruka
Sretan Vam i blagoslovljen USKRS
S poštovanjem, -Danijela

+++++++

Hvala također fra Andrija i tebi i tvojima. F. Lj – Frano Ljubić55

+++++

Sretan i blagoslovljen Uskrs!
http://www.safaric-safaric.si/Hrvatska_Nacija.htm -dragutin

+++++++++++++

Hrv. akad. Prof. Dr. fra ANDRIJI NIKIĆU
Predsjedniku HAZU & NAPRETKA i u svim ulogama za vjernički svoj Hrvstski narod
Dragi i poštovani fra ANDRIJA!
Kao prvo najsrdačnije Ti zahvaljujem na svemu što činiš u svima ulogama za Narod potreban vjere Kristove, kulture i svih pouka, koje daješ Ti i Tvoji suradnici svome narodu.
Drugo na čemu zahvaljujem jesu P?OZIVI na okupljanje za činiti dobra djela kroz radost, što u cjelosti s drugim primljenim sadržajima proslijedjujem na hrvgatske portale diljem Hrvata u dijaspori!
Za treće, zapravo PRVO, za Tvoju USKRSNU PORUKU najsrdačnije zahvaljujem jer nas podsjeća na to što smo i kakvi bismo tetrebali biti u USKRSNOJ RADOSTI i trajno, zahvalni ISUSU KRISTI – SINU
BOŽJEMU, koji se je za naš žrtvovao i USKRSNUĆEM pokazao nam pravi put.
Vjeran Kristovom nauku i djelu, želim Tebi i svima Tvojim suradnicima radostan BLAGDAN USKRSNUĆA i ujedno uspjehe na svima poljima djelatnosti i uzrnog ponašanja, kojim okupljaš narod
oko sebe i predvodiš ga Kristovim putem.
Najsrdačnije kršćanske i domoljubne pozdrave, ispred HAZUD-a u Baselu i HAZUDD-a u Zagrebu, i osobno – šalje Tebi i Tvojima suradnicima – svima vjernicima HRCEG-BOSNE  – odann Dragan Hazler, u svima ulogama -Basel – Zagreb 24. ožujka 2016.

++++++++

Život je prolazan,
samo je vječnost vječna.
Vjerujemo da su tamo naši pobijeni fratri,
kao i svi nevino pobijeni članovi puka Božjega.
Borimo se stoga da istina ugleda svjetlo dana,
da nas ogrije njezino iscjeljujuće sunce.

Neka nas Uskrsli Isus
sve zajedno povede prema boljem životu,
duhovnom i ovozemaljskom!

Sretan Uskrs!

fra Miljenko Stojić, vicepostulator

+++++++++++++

SRETAN USKRS
Dragi prijatelji, Od srca vam kliču Sretan Uskrs i žele svako dobro!
Uz srdačne pozdrave, Ante, Ikica i Stipo59

++++++++++

Braćo i sestre u Kristu,
Isus nam poručuje svojim životom da nam je Nebeski Otac uz dar života darovao i Edenski vrt za ovozemaljski život, a od kojega mi svojom sebičnošću učinismo Dolinom suza, te da svi oni koji slušaju glas zajedničkog nam Oca i vrše njegovu volju:
Jer bijah gladan, i dadoste mi jesti; bijah žedan, i napojiste me; bijah putnik, i primiste me; bijah gol, i obukoste me; bijah bolestan, i pohodiste me; bijah u tamnici, i dođoste k meni. (Mt 25,35-36)
nagrađuju se stanjem duše koje opisa naš Isus:
1. Blago siromasima duhom: njihovo je kraljevstvo nebesko!
2. Blago ožalošćenima: oni će se utješiti!
3. Blago krotkima: oni će baštiniti zemlju!
4. Blago gladnima i žednima pravednosti: oni će se nasititi!
5. Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrđe!
6. Blago čistima srcem: oni će Boga gledati!
7. Blago mirotvorcima: oni će se sinovima Božjim zvati!
8. Blago progonjenima zbog pravednosti: njihovo je kraljevstvo nebesko! (Mt 5,3-10)
Radujmo se jer nas Isus svojim uskrsnućem uvodi u vječnu, milosrdnu Božju obitelj.
Obitelj Tadić želi vam puninu radosti u blagoslovljenim danima Kristovog uskrsnuća.

Darinko Tadić 60

++++++

Postovani fra Nikiću,
Zahvaljujem na pozivu, ali na zalost nisam u mogućnosti nazociti proslavi. Nadam se susretu nekom drugom prilikom.
Sretan i blagoslovljen Uskrs!
S postovanjem, Kristina Gogić

Uskrs
U proljeće rano kad se priroda budi,
zbog dana jednog sretni su ljudi.
Na licu se vide znakovi sreće,
Isus je došao, napustit nas neće.
Dragi moji,
SRETAN VAM I  BLAGOSLOVLJEN USKRS.

​++++++++++++++++

Zahvaljuje i uzvraća na isti način uz srdačan pozdrav, fra Ante Medić! – iz Švicarske63

++++++++++

Poštovani,
Zahvaljujem na pozivu no taj dan nažalost nisam u Mostaru.
Sretan Uskrs prof.dr.sc. Antun Karaman

++++

Dragi prijatelji, kolege, suradnici…
Svima Vama koji slavite, jednako tako i Vašim obiteljima, od srca želim sretan i blagoslovljen Uskrs.
Srdačno,Darko Juka
Rukovoditelj Korporativnih komunikacija i Galerije Aluminij
Head of Corporate Communications and Gallery Aluminij
Aluminij d.d. Mostar / Baćevići bb / 88000 Mostar / BiH-T.

+++++++++

Poštovani,
Vama, Napretkovcima i Akademicima i vašim obiteljima, od sveg srca želim blagoslovljen Uskrs i uskrsne blagdane ispunjene radošću i mirom Kristovim. – Daria Krstičević, predstojnica

Sent: Thursday, March 24, 2016 10:17 AM
To: kabinet@hrvatiizvanrh.hr

++++++++

DRAGI SVEČENIČE
SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS želi ZDRAVKO LUBURIĆ66
Uz obilje blagoslova Uskrsloga Krista, želim Vam SRETAN I BLAGOSLOVLJEN ovaj najveći kršćanski blagdan, uz prigodnu pjesmu iz moje najnovije zbirke. Zdravko Nikić

Uskrs
Ustani

zašto si zaspala
u nespokoju
nemirna
dušo

Noć
novi
Život
nosi

neuništivu nadu
grješnom
čovjeku

Kamena vrata
smrti
Svjetlošću
razvaljena
On u prašinu baci

Živ
od vijeka
vijekom
živi

od Oca poslan
na Zemlju

iz zemlje
Njemu se
opet
u slavi
vrati67

+++++++++++++

Hvala, Također! I Vama sve naj bolje za nadolazeći blagdan Uskrsa!- l.p. -M.B. – Mario Buntć68

++++++++

Novicijat hercegovačkih franjevaca Uskrs 2016.
Trg Sv. Ante 1
88320 Ljubuški-Humac
novicijat@franjevci.info

„Što tražite Živoga među mrtvima?
Nije ovdje, nego uskrsnu!“
Lk 24,5-6

SRETAN USKRS

žele Vam novaci i meštri Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM:
fra Daniel Majstorović fra Franjo Markić
fra Šimun Suton fra Ivan Hrkać
fra Jozo Malić fra Ivan Slišković
fra Nikola Drljepan fra Ivan Landeka ml., domeštar
fra Franjo Ćorić fra Slavko Soldo, meštar
fra Josip Duvnjak

+++++++++++

Poštovani fra Andrija,
Hvala na pozivu, a Vama želim sretan i blagoslovljen Uskrs.
Lijep pozdrav iz Vukovara, mr.sc. Željko Sudarić, v.pred.
Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru- Županijska 50, 32000 Vukovar HR

++++++++++

Postovani fra Andrija,
Zahvaljujem Vam se na pozivu na proslavu Uskrsnice.
No, buduci da cu tada biti sa svojom obitelji na Korculi, necu moci prisustvovati proslavi.
Sretan Uskrs od srca zeli Vam Ruza Tomasic

+++++++++++

Dragi fra Andrija, Hvala Vam na sjećanju, na uskrsnom pozdravu i na pozivu – žalim što ne mogu nazočiti – hvala Vam na Vašem neumornom čvrstom držanju i za naš rod i za kršćanski nam hod. Uskrsli “Isus Krist isti je jučer i danas i zauvijek će biti isti!” (Heb. 13,8)
– Borislav Arapović

+++++++++

Dragi fra Andrija Isus je USKRSNUO i doista pobijedio je smrt i grijeh!
Radost Vam i mir i sretan Uskrs! – Narcisa Lokas

++++++++++

Dragi svi, sretan blagdan Kristova Uskrsnuća želi Vam
Marija Dubravac Brisbane

JA SAM S VAMA

Pruži ruku, s križa ću te skinut,
O zašto mi žarku želju kratiš?
Htjela bih te u zagrljaj svinut,
Siđi dolje, za koga se patiš?

Čemu tijelo bičem izranjeno,
Krvlju svetom okupan si cijeli.
Zar Kralj Isus, janje bezazleno,
K’o razbojnik da se s dušom dijeli?

”Ostavi me,” glas se nježan čuo,
”Muku gorku podnijet ću do kraja.
Bez mog križa stvor bi istrunuo,
Nikad ne bi ugledao raja.

Nisam doš’o na svijet uživati
Kraljevstvo se ne mjeri po kruni.
Voljom Boga začela me Mati
Riječ proroka neka se ispuni:

Rodit će se dijete sred Betlema
Na drvo će prikovano biti,
Ruke, noge pribite posvema –
Kosti će mu ljudi prebrojiti.

Nek se vrši volja Oca moga
Ljubav njeg’va dublja je od mora.
Žrtvovao Sina jedinoga
Zarad grijeha okorjelog stvora.

U nedjelju, a u zoru ranu
U oblaku što k’o sunce blista,
Ugledat ćeš slavom ovjenčanu
Krasnu sliku – uskrsloga Krista.

Klikni snažno, čovječanstvo budi,
Nek odjekne sretni aleluja!
Krist uskrsnu, tako će i ljudi,
Patnja gorka bude i prohuja.

U spom moje teške Kalvarije
Nek se muka u srcu ponavlja.
Tijelo i Krv kad se jede, pije,
Nek vas sjeća uskrsnoga slavlja.”

Kriste, brate, spasu čovječanstva,
Blago onom koj’ te kraljem zove.
Tajno vjere ljudstva i božanstva,
Vođa si nam u vječne vjekove.

Sretan Uskrs Kroacijo draga,
Nek trobojka vije nadaleko.
Ne boj mi se Lucifera vraga,
– Ja sam s vama – Spasitelj je rek’o.

Marija Dubravac Brisbane

++++++

Poštovani,
Hvala na pozivu.  –Pozdrav – Draško Babić

DRAGI MOJ KLEGA, TEBI, REDU I TVOM RODU, ŽELIM SRETAN I VESEO USKRS! ANĐELKO mIJATOVIĆ S OBITELJI75

Sritan i veseo blagdan Kristova Uskrsnuća uz jednu od najlipših uskrsnih pisama od uzorite sestre Hrvatice, od srca želi obitelj Milenka Badžima.76

++++++++

Washington, 24. ožujka 2016. (narod.hr) – Poznati glumac Jim Caviezel u jednom je razgovoru progovorio o filmu »Pasija«, vjeri, a posebno je zanimljiv dio o ubijenim franjevcima iz Širokog Brijega (počinje u 23 minuti).

»Bio sam u Hrvatskoj. Postojalo je 26 rimokatoličkih svećenika, franjevaca, njih 26 koje je Staljin zarobio. Sve smo rasprodali, dali smo Staljinu cijeli Istok, istočnu Europu i mnogi ljudi platili su za ovo, platili svojim životima. Komunisti su došli, uzeli raspelo, položili ga na tlo i rekli svećeniku da ga se odrekne ili će umrijeti. Nije htio pa su ga pogubili. Jednako je postupio i drugi, upucali su i njega. Za to vrijeme kapetan im je naredio da dovezu njegov džip i uzmu benzin. Zgrabili su najslabijeg od franjevaca, onoga u kolicima, kapetan ga je polio benzinom, zapalio šibicu i pitao: “Momci, želite li vidjeti ovo?” Franjevac pogleda svoju braću i zatraži da ga zapali. I zapalio ga je. Pobili su i preostale. A svi su imali izbor. Je li teško slušati ovo? Je li teško gledati Pasiju? Smrt je neizbježna.«

++++++++++++

Sretan i blagoslovljen Uskrs svim članovima hvale vrijednog okupljanja mladosti oko kulture i riječi Njegove. – želi Fabijan Lovrić iz Knina
Dragi fra Andrija, evo poema, Put križa, prevedeno od Joje Ricova na talijanski. Neka netko pročita na hrvatskom, kratko je. Poema je uvrštena u antologiju, Križni put u stihovima hrvatskih pjesnika XX. stoljeća (samo 23 pjesnika)…
Uskrsnuće

Zacijeli Kristova rano.
Čovjek u sebi nosi
težinu križa,
oštri bridovi režu
uspravnost hoda,
na srce patnja liježe
nepoznata i smjela.
Još će padova biti.
Je li to isto?
Najveća zabluda je
krvniku naslade dati
između neba i zemlje,
smrt,
čovjekova je tajna,
noć se ispovijeda zori,
oči sad ljube grob
u kojem bješe cvijet
za čovjekov vječni vid.
Žrtvovao se onaj
koji patnjom pod križem,
i smrću,
poželje bliskost.
Uskrsnuće tek je čin,
umiremo i rađamo se
dok On je –
u nama živ.79
(Prijevod na talijanski )
Risurrezione

Ciccatrizzati, piega di Cristo!
L’uomo porta in sè
il peso della croce,
spigoli aguzzi tagliano
il cammino retto,
la pena preme il cuore
ignota e ardita.
Di cadute ce ne saranno ancora.
È lo stesso?
Il maggior errore è
dar piacere al boia
tra cielo e la terra,
la morte
è il mistero dell’uomo,
la notte si confessa all’aurora,
gli occhi ora baciano la tomba
in cui giaque il fiore
per vista eterna dell’uomo.
Si sacrificò colui
che con la pena sotto croce,
e con la morte,
volle prossimità.
La Risurrezione non è che un’atto,
moriamo e nesciamo
finché Egli dimora –
vivo in noi.

+++++++++++++++

Dragi brate fra Andrija,i Vama sretan i blagoslovljen Uskrs te svako dobro!! Velimir Lovrić
Poslano s mog pametnog telefona Sony Xperia™

++++++++++++++

Regionalna  razvojna agencija za Hercegovinu – REDAH
Ivan Jurilj -Direktor/Director

++++++++++++

Sretan iblagoslovljen Usrks ćeli Gojko Jelić sa Širokog Brijega

+++++++++++++

Iščekujući ne samo blaženu nadu, nego nadolazak slobode, tojest pad Hude jame pod svjetlosti osloboditeljske Istine, sve vas prijateljski pozdravljam, s uskrsnom BIJELOM PJESMOM u privitku. S Ljubavlju, Mile Pešorda

++++++++++

Poštovani fra Andrija, puno Vam HVALA!
I Vama sretan i blagoslovljen Uskrs,svako Vam dobro, i samo dobro, pozdrav u Kristu!
Davorin Zorko

+++

Poštovani,
Ja sam već obavijestila prof. Milenka Brkića da nešto nije uredu sa stranicom hazu.ba. Trebalo bi provjeriti u Sarajevu gdje je domena registrirana.
Lijep pozdrav, Kristina Maj, mag ,Sveučilišni računalni Centar84

+++++++++++

Dragi prijatelji, Sretne uskrsne blagdane žele. Vasi u molitvi, Bobo i Marija85

++++

Postovani fra Andrija,
Zahvaljujem Vam se na pozivu na proslavu Uskrsnice.
No, buduci da cu tada biti sa svojom obitelji na Korculi, necu moci prisustvovati proslavi.
Sretan Uskrs od srca zeli Vam Ruza Tomasic86

+++++++++++

Poštovani fra Andrija,
puno Vam HVALA!
I Vama sretan i blagoslovljen Uskrs,svako Vam dobro, i samo dobro,pozdrav u Kristu!
Davorin Zorko

Hvala Vam fra Andrija i na trećoj pozivnici. No, daleko mi je, naravno. I ja vama želim puno zdravlja, veselja i mira u Velikom Tjednu. Nadam se da ste pročitali poslanu vam ‘Hrvatsku crkvu’ -pa nek vam ona bude Uskršnji poklon od mene ! Zbogom

++++++++

Hvala, Sretan Uskrs dragi svi. Ante

Zahvaljujem.Stetan Uskrs! Ivica Jurjević političar i pjesnik
Dana 25. ožu 2016. 08:45 osoba “Ante Baraba” napisala je:

Kako bih bila sretna da sam imala mogućnost biti u Mostaru na
proslavi Uskrsnice. Možda jednoga dana. Možda organiziramo
i zajedničku proslavu u Zagrebu, metropoli svih Hrvata. Bilo bi
to prelijepo. Kad već nisam s vama šaljem vam čestitku.

KRISTOV MIR, LJUBAV I NADA, NEKA VAŠIM SRCEM UVIJEK VLADA.
VAMA I VAŠIM OBITELJIM ŽELIM SRETAN I RADOSTAN USKRS.
Slavica Vučko

+++++++++++

Sretan uskrs želi ued osnovne škole Brotnjo.

+++++++++

ZAHVALJUJEMO I ŽELIMO I VAMA OD SRCA SRETAN USKRS I SVE DOBRO!
Ogranak MH u Zaprešiću

++++++++++

Hvala našem dragom fra. Nikiću na lijepim i dobrim uskrsnim željama i podukama, koristim priliku svim ljudima dobre volje i ja osobno zaželjeti čestit i blagoslovljen Uskrs.
Srdačni i topli pozdravi od –carla – Karl Kutniak

++++++++++++

Postovani !
Od srca Vama i svim hrvatskim ziteljima zupanije Herceg Bosne zelim Blagoslovljen i sretan Uskrs.
Karmen Perkovic, prof.

++++++++++++

Svim suradnicima,
U istinskoj riječi i jeziku Hrvatskom, koji jest i ostaje naše najvrjednije narodno naslijeđe, neka je sretan i blagoslovljen Sveti spomen Isusova Uskrsnuća – trenutak pobjede nad propastima ovozemaljskim, obećanje spasenja i vječne nade.

Matej Škarica

Dana 24. ožujka 2016. u 12:34 Mile Pešorda je napisao/la:
Iščekujući ne samo blaženu nadu, nego nadolazak slobode, tojest pad Hude jame pod svjetlosti osloboditeljske Istine, sve vas prijateljski pozdravljam, s uskrsnom BIJELOM PJESMOM u privitku. S Ljubavlju, Mile Pešorda

+++++++++++

Predsjedniku HAZU Mostar
Predsjednik NAPRETKA Mmostar
Prof. Dr. fra ANDRIJI NIKIĆU
Dragi i poštovani fra Andrija!

U zadnje vrijeme učlanili smo u ovdašnju HAZUD u Baselu (ujedno i Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti domovine i dijaspore – HAZUDD u Zagrebu mr.sc.oec. Slavicu VUČKO.
Gospođa je Hrvatica, katolkinja iz Bosne. Po svima ljudskim i kršćanskim ponašanjima i djelovanjima SLAVICA je ČOVJEK skroman po BOŽJOJ volji, a po općeljudskoj je ČOVJEK pisano velikim slovom u punini svih ljudskih kvaliteta, zasvjedočena tako uzornim djelima, kako BOG zapovijeda. Trebaš upravo takovu osobu da zastupa HAZU Mostar u Zagrebu.
Molim Te primi to vrijedno ljudsko i kršćansko biće u HAZU Mostar. Imaš u donjim dopisivanjima njenu mail-adresu pa joj javi, što treba poduzeti, da je učlaniš u našu najvrijedniju HAZU u Mostaru, koju si svojim trudom utemeljio i uzorno je predvodiš i svima njenim djelatnostima na opće dobro Bogu i narodu, kojemu služi.
U to ime šaljem najljepše kršćanske i domoljubne pozdrave, Tebi predsjedniče, fra Andrija i svima Tvojim članicama i članovima HAZU i želim vam BLAGOSLOVLJEN I RADOŠĆU USKRSNUĆA ISUSA KRISTA – SRETAN USKRS!
Ako treba neko pitanje o Hrv. akad. mag. oec. Slavici Vučko postavi ga njoj ili meni i dobit ćeš zadovoljavajući odgovor. Uz pozdrav – odani Ti Dragan Hazler, osobno i u svima ulogama

P.s. Između nas nema nikakve tajne pa ovo pismo šaljem Slavici i nekolicini Hrv. akad. HAZU na ocjenu i stav. Oprosti, fra Andrija, ja nemam adresar Akademika HAZU Mostar- pa možda nisam točan u navođenju imena – brojne ne spomenem, a uvedem poneko prezime, od kojeg nositelj nije član HAZU – Mostar. D.H.
Gesendet: Donnerstag, 24. März 2016 um 14:24 Uhr
Von: “Slavica Vucko”
An: “Dragan Hazler”
Betreff: Re: Aw: Re: Uskrsnica
Dragi predsjedniče,
s radošću prihvaćam biti član naše HAZU-a Mostaru.. Mi Hrvati iz Bosne
vrlo smo srčani i domovina nam je duboko u srcu. Poslije Uskrsa ap vašoj preporuci
rado bih bila član HAZU  Mostar. Savjetujte me što sve moram učiniti da
budem njihov član. Mislim da će me predsjednik, Prof. Dr. fra. Nikić primiti.
Ima puno razloga za to od mjesta rođenja do moje ljubavi prema Kristu a ta ljubav je temeljac za sve ostale ljubavi.
Uvijek za Boga i domovinu. Slavica

Gesendet: Donnerstag, 24. März 2016 um 13:28 Uhr
Von: “Slavica Vucko”
An: “Dragan Hazler”
Betreff: Re: Uskrsnica
Hvale vrijedno kako je to osmislio naš fra. Andrija Nikić.

Pozdrav!
Slavica
Draga i poštovana Slavica – GLORIA!
Zahvaljujem na obadva reflexa, napose o Kordiću. Ja sam mu u Grudama govorio da ne odlazi u Haag, a on mi je odgovorio: “Idem Dragane, dokazati svoju nevinost! Dalje sve znamo
Moj odlični, višestrani suradnik, po ideji HAZUD-a u Baselu i našom skromnom pomoći osnovao je  službenim načinom- odobrenjem “careva u Sarajevu” najvrijedniju instituciju HAZU.
Čudaki je u tome, što prima u HAZU – Mostar samo ljude rođene u BiH. Naša uzorna Slavica je rođena u BiH i trebala bi se učlaniti u HAZU Mostar. Nama u HAZUD-u Basel i u slabo
funkcionirajućem HAZUDD-u Zagreb je stalo do toga da je HAZU u Mostaru što ječa. Mi imamo jedno desetak ponajboljih Hrv. akad. koji su istovremeno članovi HAZU u Mostaru,
n pr. Hrv. akad. Dominković,  Herceg, Lauc, Luburić, Nikić, Planinić, Slišković, Sušac, Tomić, Vidović… (pišem napamet pa možda nije sve tono, ali nisu niti svi spomenuti).
Dakle uz Uskrsnu čestitku i domoljubni pozdrav, preporučam Slavici učlanjenje u HAZU – Mostar.  Dragan Hazler

From: Dragan Hazler
To:Sent: Thursday, March 24, 2016 1:46 AM
Subject: Fw: Uskrsnica
Gesendet: Donnerstag, 24. März 2016 um 01:41 Uhr
Von: “Dragan Hazler”
An: Kein Empfänger
Betreff: Fw: Uskrsnica
Gesendet: Mittwoch, 23. März 2016 um 21:37 Uhr
Von: “Fra Andrija Nikić”
An: hazud@gmx.ch, ibiondic1@email.com
Betreff: Uskrsnica

Hrv. akad. Prof. Dr. fra ANDRIJI NIKIĆU
Predsjedniku HAZU & NAPRETKA i u svim ulogama za vjernički svoj Hrvstski narod
Dragi i poštovani fra ANDRIJA!
Kao prvo najsrdačnije Ti zahvaljujem na svemu što činiš u svima ulogama za Narod potreban vjere Kristove, kulture i svih pouka, koje daješ Ti i Tvoji suradnici svome narodu.
Drugo na čemu zahvaljujem jesu P?OZIVI na okupljanje za činiti dobra djela kroz radost, što u cjelosti s drugim primljenim sadržajima proslijedjujem na hrvgatske portale diljem Hrvata u dijaspori!
Za treće, zapravo PRVO, za Tvoju USKRSNU PORUKU najsrdačnije zahvaljujem jer nas podsjeća na to što smo i kakvi bismo tetrebali biti u USKRSNOJ RADOSTI i trajno, zahvalni ISUSU KRISTI – SINU
BOŽJEMU, koji se je za naš žrtvovao i USKRSNUĆEM pokazao nam pravi put.
Vjeran Kristovom nauku i djelu, želim Tebi i svima Tvojim suradnicima radostan BLAGDAN USKRSNUĆA i ujedno uspjehe na svima poljima djelatnosti i uzrnog ponašanja, kojim okupljaš narod oko sebe i predvodiš ga Kristovim putem.
Najsrdačnije kršćanske i domoljubne pozdrave, ispred HAZUD-a u Baselu i HAZUDD-a u Zagrebu, i osobno – šalje Tebi i Tvojima suradnicima – svima vjernicima HRCEG-BOSNE  – odann Dragan Hazler, u svima ulogama
Basel – Zagreb 24. ožujka 2016.

++++++++++++

Poštovani fra Andrija,
Jučer sam ponovo poslala ona 3 paketa s knjigama na Vašu adresu u Vrgorac. Iako sam prilično sumnjičava prema učinkovitosti i brzini Hrvatske pošte, ipak se nadam da će do Vas doći tijekom sljedećeg tjedna. Zahvaljujem Vam na poslanom kalendaru (dobila sam ga u srijedu!) koji je vrlo lijep i informativan.
Srdačno Vas pozdravljam sa željom da nas vodi svjetlo uskrslog Isusa.
Sretan Uskrs!

Ljiljana Krpeljević, dipl. knjižničarka Voditeljica Razvojne matične službe

+385(0)31 211-272
+385(0)31 211-218
kljilja@gskos.hr

Europske avenije 24, 31000 Osijek
www.gskos.hr | gisko@gskos.hr

++++++++++++

Ne plašite se ! Isusa tražite, Nazarećanina, Raspetoga? Uskrsnu! Nije ovdje! Evo mjesta kamo ga položiše. Nego idite, recite njegovim učenicim a i Petru: Ide pred vama u Galileju! Ondje ćete ga vidjeti, kako vam reče!
(Mk 16,6-7)

„Uvečer toga prvog dana u sedmici, dok su vrata kuće gdje bijahu učenici bila zatvorena zbog stah ods Židova, dođe Isus, stade pred njih te im reče: ‘Mir vama!’“
(Iv 20, 19)

„Jer kako po čovjeku dođe smrt,
Ta će i uskrsnuće mrtvih doći po čovjeku.
Doista, kako u Adamu svi umiru,
Tako će u Kristu svi oživjeti“
(1 Kor 15, 21-23)

++++

Zahvaljujem na čestitki, a svima spmenutim ispred HPD Stanko Kempny želim sve najljepše i najbolje!  Čestitam i želim sretan i blagoslovljen Uskrs!   Tomislav Pavlin -Tom98

Uskrsno otajstvo spasenja mijenja naš život i potiče nas da ga svima prenosimo s velikom radošću. S tom radošću želim Tebi i svima Tvojima s poštovanjem i zahvalnošću, osobno i u ime obitelji sretnu i blagoslovljenu svetkovinu Uskrsnuća Gospodinova, neka nas uskrsli Isus Krist ispuni radošću i udjeli nam mir.Sretan i blagoslovljen Uskrs!Ljerka s obitelji99

+++

Sretan i blagoslovljen USKRS. On Uskrsnu kako i reče! – Zdravko Kordić100

Zahvaljujem na pozivu, ali mi koji smo na učinku, baš i nemamo mogućnosti za hodanje dalje od mjesta u kojima radimo. Sretno! – Dušan Musa101

Srdačno se zahvaljujemo i želimo Vama također sretne Uskrsne Blagdane.
Matica hrvatska- Ogranak u Ludwigshafenu
Ankica Horvat-Demuth – Predsjednica- Schmale Gasse 19- 67063 Ludwigshafen
Web: www.maticahrvatskaludwigshafen.de

+++++++++

Od srca žele fra Ante i Zdravka – fra Ante Marić
Sretan Uskrs i ugodno druženje:))

Hvala, I Vama sretan i blagosovljen Uskrs.Nada M. – Nada Motika

SRETAN USKRS – ŽELI Zlatko!
P.S. DOLAZIM SIGURNO MOJ DRAGI FRA ANDRIJA. U POSLJEDNJEM NASTAVKU O FRA FRANI SAM ZAHVALIO I VAMA NA SARADNJI. TREBALO BI DA IZAĐE SAD U SUBOTU ALI ZBOG BLAGDANA MOŽDA POMAKNU. VIDJEĆEMO.
SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS  ZLATKO

++++++++++++

USKRSNU KAKO JE REKAO!
IMAJMO POUZDANJA, HRABROSTI I LJUBAVI ŽIVJETI, UMRIJETI I USKRSNUTI S NJIME.
Veoma poštovani g. Hazler, Šikić, gđo. Herceg, Pađen, Landeka, Sladoljev i svi ostali srcem i dušom za Hrvatsku  zauzeti hazudovci, želim vam od srca SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS. Kornelija

Gospođi Prof. – znanstvenici Korneliji Pejčinović – Glina – Hrvatska
Draga i poštovana gospođo Kornelija!
Najsrdačnije Vam zahvaljujem na Uskrsnoj čestitki ispred svih hazudovaca i osobno želim Vama i nama da ovogodišnja Uskrsna zvona najave i pozdrave novi početak boljeg života svekolikom Hrvatskom narodu u Domovini Hrvata i zajedništva s Hrvatima diaspori jer ovo dosada, iako krvlju izboreno od naboljih Hrvatica
i Hrvata nije Država Hrvatska usmjerena u obstanak, razvoj,
napredak i svaki boljitak, nego “smuša” (Tin Ujević).
Svi smo pozvani kleknuti pred Presveti OLTAR DOMOVINE i zareći
se pred Uskrslim ISUSOM i Svemogućim BOGOM, ustati i iza
MOLITVE i krenuti (Ne sotonskom revolucijom!!!), nego BOŽJOM providnošću, pomoći i djelima svih nas HRVATICA i HRVATA
učiniti našu HRVATSKU državom dostojnom svoga imena i naroda,
koji ju je stoljećima čuvao, njegovao, gradio i izdizao, da ju živo
pokoljenje predaje novom pokoljenju u punini svih vrijednosti.
Sada se događa obratno! Hrvatska propada, a narod bez rada se
gubi u beznađu.
U Hrvatskoj vladaju jude, potomci genocidnih komunista, srbski četnički fašisti i Soroševi plaćenici. Sve te nacionalne i ljudske
izrode treba lustrirati po EU rezoluciji 1481 i Hrvatskoj otvoriti
put napredka.
Hrvatska treba posve novi USTAV teneljen na hrvatskoj
državotvornoj tradiciji i usklađen s pravnim tekovinama
Europske Unije.
Sadašnji Ustav RH je Tinova “smuša” nastao u ratnim neprilikama
na “tekovinama Avnoja”, koji je uništio Hrvatsku u svemu:
masovnim ubijanjem Hrvata, prostornim oduzimanjem vječno hrvatskih krajeva, pljačkom hrvatske materijalne i kulturne imovine, nametanjem Hrvatima raznih tuđinstava, primjerice zločinačke Marxove ideologije, protuhrvatskog jezika, kulture i ponašanja…
Ponavljam: Hrvatska treba posve novi USTAV teneljen na hrvatskoj
državotvorno tradiciji i usklađen s pravnim tekovinama Europske
Unije.
Uz ostale hrvatsko-akademske djelatnosti Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti domovine i dijaspore – HAZUDD u Zagrebu i
Sustavnica Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u diaspori
HAZUD u Baselu djeluju na poticanju hrvatskih znanstvanika i stručnjaka na stvaranju pravog USTAVA Republike Hrvatske i na sprovedbi Hrvatskog Općeg Preporoda.
HAZUD u sustavu HAZUDD-a prima u svoje redove hrvatske znanstvenice i hrvatske znanstvenike, umjetnike i stručnjake
svih struka, koji će poticati i djelovati na stvaranju nog USTAVA
REPUBLIKE HRVATSKE i  uključiti se u Hrvatski Opći preporod.
Vi ste gospođo Prof. Kornelija Pejčinović vrlo aktivna znanstvenica suradnica HAZUD-a.
Prijavite se za učlanjenje u HAZUD što znači i u HAZUDD.
Ne nudimo Vam ništa, nego mnogo rada, predvodništo u nekom Razredu HAZUD-a i prema Ustavu HAZUD-a od 1978. potvrđenom od CH-zakonodavca –  ZGB, Abschnitt II, Art. 62… pravo na titulu
Hrvatski akademik – akademkinja, kraticom: Hrv. akad.

Završno s Uskrsnom čestitkom, pozdravljamo Vas srdačno i domoljubno: Za dom i domovinu Hrvatsku – Uvijek!
“Dok nam hrašće bura vije! – Dok nam živo srce bije!”
Mr. sc. Dragan Hazler
predsjednik HAZUD-a u dragovoljnoj ostavci radi starosti “87”

Basel, 23. ožujka 2016.
P.s. Šaljem ovo gospođi predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović,
vodećim članovima HAZDD-a i istaknutim suradnicima

++++++++++++++

Poštovani fra Nikiću,

lijepo Vas molim da me odjavite s mejl-liste jer ne vjerujem u koncept vjere kakvu nudi moderno kršćanstvo budući da je takav koncept rezultat raznih modifikacija izvornih riječi i učenja Isusa Krista, kojeg smatram jednim od nekoliko istaknutih duhovnih učitelja.
Osim toga, smatram da bi se Isus posramio djela hrvatske crkvene vrhuške, kao i šutnje onih koji ih dopuštaju. Tim djelima su zamrljane i iskrene riječi i djela poštenih svećenika.
Ne znam kako sam na listu dospjela.
Ne zamjerite, ništa osobno, uz poštovanje,
Dijana Abramović107

+++

Sretan USKRS svima, pogotovo onima koji su ZA DOM- SPREMNI !!!- AMEN108

+++++++++++++++++

[MARMI LANZA SRL]
[Via Passo di Napoleone 372]
[37020 Dolcè (VR)]
[(0039) 045 6836054]
Disiscrizione/Unsubscribe: qui
Apri nel brouwer/Open in Browser: qui
Matteo Lucchese – Marmi Lanza srl

Odgovor na talijaskom i traženje mramora – sa slikom samostanskog kompleksa

+++++++++++

Sretan Uskrs želi Vam Društvo prijatelja glagoljice
Matica hrvatska, Strossmayerov trg 4- 10 000 Zagreb- Republika Hrvatska
Web adresa: www.croatianhistory.net/glagoljica/dpg.html110

Dragi moji,

S nadom u Božju pravednost, i s vjerom u Mir i Dobro… za sve moje drage Hrvate diljem Herceg Bosne,
SRETAN  I BLAGOSLOVLJEN USKRS,
Iskreno i s ljubavlju,Vera Primorac 111

https://youtube.com/watch?v=PpjBOmJUahs%26list%3DPL1sTRoQrg2kaUsc0LNgQWKGGl41yXDKTq%26loop

Hvala moj dobri fra Andrija i tebi sretno i blagoslovljeno Josip Milić112

Sretan Uskrs – želi HOTEL BROTNJO****
Kralja Tomislava 2 , 88260 Čitluk, Bosna i Hercegovina-
Tel.: 00387 (0)36 640 036 – Fax.: 00387 (0)36 640 038 -Mob.:063/891-978
e-mail: info@hotelbrotnjo.commarketing@hotelbrotnjo.com- www.hotelbrotnjo.com

Dragi prijatelji¨!

Damir Agičić

****************malo mudrosti*****************
• “Mlado sunce s visina pohranili smo u srca
Uzdignuti, spoznali smo što si objavio malenima” Stjepan Svedrović

+++++

Fala lipa.
Svima sretan i radostan Uskrs.
Uz želju za svakim dobrom, lip vam pozdrav. Grgo Mikulić115

++++++++

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Vama i Vašoj obitelji,  želi Kemal s obitelji116

+++++++++++++

Dragi prijatelji i kolege,
Sretan Uskrs.
Srdačan pozdrav, Sabahudin Hadžialić117

+++++++++++

Pridružujem se Uskrsnim željama! -Emil Čić118

+++++++

Poštovani,
U Kristovu društvu hodajmo svojim životnim putovima I s njegovom snagom u sebi podnosimo osude i bičevanja, padove i pljuvanja, izrugivanja i razapinjanja, uvijek iznova ohrabreni ljubavlju brojnih Cirenaca i brižnih Veronika kako bi svi zajedno ovaj svijet učinili ljepšim i poželjnijim mjestom življenja, gdje zlo gubi utjecaj i snagu, daljine se dodiruju, a provalije dobivaju mostove koje sami gradimo svojom dobrotom i ljubavlju, svojom blagošću i praštanjem, svojom ljudskošću i poštenjem.
Svaki dan nam je umirati mržnji i zloći, sebičnosti i pohlepnosti, nedostacima i grijesima.
Svaki dan nam može biti Uskrs, jer je to blagdan ljubavi koja sve pobjeđuje, iz svega izlazi pobjednik. Smrt, zlo i grijeh gube žalac umiranja. Ljubav rađa novi život!
Neka Vam je sretan i blagoslovljen blagdan Kristova uskrsnuća, Neka Vašim dubinama i cijelim Vašim postojanjem trajno odjekuje radosni uskrsni ALELUJA!
U ime sestara dominikanki
S. Katarina Maglica, OP, vrhovna glavarica.119

++++++++

Sretan, blagoslovljen i obiljem radosti i mira ispunjen Uskrs

Sretan i blagoslovljen Uskrs, uz obilje mira, radosti i sreće,
želi i moli- m.nikolić120

Dragi članovi i prijatelji, poštovani suradnici i podupiratelji!
Neka su Vam
SRETANI i BLAGOSLOVLjENI
blagi dani USKRSA!
Tim HKD NAPREDAK Austrija u Beču121

++++

Sretan i blagoslovljen Uskrs!
Veleštovani i dragi fra Andrija!
Sretan i blagoslovljen Uskrs, Vlado Pandžić

+++

Sretan Uskrs.
Mićo – dr.sc.Stanislav Nakić

+++++++++

Sretan Vam i blagoslovljen Uskrs!
LP & Bok Kruno

>>>>>>

LJUBI ME KAKAV JESI (Mons. Lebrun)
“Poznajem tvoju bijedu, borbe i nevolje tvoje duše, nedostatke i nemoć tvoga tijela. Znam tvoju krhkost i lomnost, tvoje grijehe, i svejedno ti kažem:
Daj mi svoje srce, ljubi me kakav jesi.

Ako čekaš da budeš anđeo kako bi se prepustio ljubavi, nikad nećeš ljubiti.
Iako si plašljiv, preuzeo si obvezu težiti krjeposnu životu.
Iako često činiš one grijehe koje ne bi želio, ne dopuštam ti da me ne ljubiš…
ljubi me kakav jesi.

U svakom trenu i u bilo kojim okolnostima,
u gorljivosti ili suhoći, u vjernosti ili nevjernosti,
ljubi me kakav jesi…
Hoću ljubav tvoga siromašnog srca;
ako čekaš da budeš savršen, nikad me nećeš ljubiti…

Dijete moje, pusti me da te ljubim, hoću tvoje srce.
S vremenom ću te sigurno promijeniti,
ali za sada te ljubim takva kakav jesi.
Hoću da i ti činiš isto; hoću da vidim
kako se iz ponora bijede uzdiže ljubav;
želim čuti tvoj usklik:
“Isuse ljubim te!”

Želim jedino pjesmu tvoga srca,
ne treba mi ni tvoje znanje, ni talenti.
Samo jedna stvar mi je važna, vidjeti da sve činiš s ljubavlju.
Nisu vrline ono što tražim; ako bih ti ih i dao,
toliko si slab da bi samo hranile tvoje sebeljublje.
Mogao bih te odrediti za velike stvari,
ali ne, bit ćeš beskorisni sluga; uzet ću ti ono malo što imaš,
zato što sam te stvorio jedino za ljubav.

Danas stojim na vratima tvoga srca kao prosjak:
ja, Kralj kraljeva.
Kucam i čekam; požuri mi otvoriti. Nemoj trnuti svoju bijedu:
kad bi ti savršeno poznavao svoje siromaštvo, umro bi od bola.
Ono što bi mi najviše ranilo srce jest vidjeti da mi ne vjeruješ i
da sumnjaš u moju ljubav.

Želim da misliš na mene u svakome trenutku dana i noći;
hoću da činiš pa i najbeskorisnije stvari samo za ljubav.
Računam na tebe, daruj mi radost…

Ne brini se ako ne posjeduješ vrline; dat ću ti svoje.
Kad budeš morao trpjeti, dat ću ti snage.
dao si mi ljubav, dat ću ti da znaš ljubiti više no što možeš sanjati.
Ali sjeti se. Ljubi me kakav jesi! “

+++++++

Sretan, blagoslovljen i obiljem radosti i mira ispunjen Uskrs želi i moli
m.nikolić

++++

Tebi Isuse koji si otišao od nas zbog nas,
Tebi Isuse koji si nam poslao Duha Svetoga  vječnoga  čuvara,
Tebi Isuse koji si ispunio obećanje Uskrsnuća,
Tebi Isuse koji si nama posrnulima i duhovno mrtvima dao nadu,
Tebi Isuse koji si nam dao život vječni a tražio od nas tako malo,
Priznajem svoje grijehe. Kajem se.
Oprosti mi Isuse!- moli kresimir <kresimir.mihajlovic

+++++++

Ispunjen radošću o velikoj tajni Uskrsnuća želim svima sretan i blagoslovljen Uskrs
uz mir i dobro- Miljenko Buljac i obitelj

++++++

Sretan i blagoslovljen Uskrs od srca želi obitelj Damira Borovčaka.

Sretne uskrsne blagdane čestita obitelj Miroslava Rupčića.

++++

POZDRAV
KRISTU KROZ VJEKOVE

Neka šume blagi vjetri
maestrali –
Kristu kroz vjekove!

Nek se pjene, nek se ziblju
morski vali –
Kristu kroz vjekove!

Neka rude, neka sviću
bijele zore –
Kristu kroz vjekove!

Talasala zlatna žita,
zanjihale plodom klasi –
Kristu kroz vjekove!

Sjajna duga nebo krasi,
srca drhte, srca zbore.
Do nebesa bruje glasi,
Pozdrav
Kristu kroz vjekove!
(Mile Prpa)

SRETAN VAM I BLAGOSLOVLJEN USKRS!
Ilija Šikić

++++

EVO USKRSNU GOSPODIN

Ožujak zaliven svjetlom
što kaplje s modroga svoda
:
prozračan,
mirisan,
vedar;
iznutra obasjan.

Doista,
– evo svjedočim,
evo svjedočim s ganućem –
uistinu uskrsnu Gospodin!

Podupire me ožujak,
raskriljen
:
u biljki,
u ptici,
u tebi

Iznenadna plima
puni grudi u valovima
:
nahrupljuje,
prepunja,
širi
:
naprslo obilje,
taj svjetlostni šipak

Zagrcnut od suza
što potocima teku,
potresen miljem,
radošću preplavljen,
vlažnim osmijehom šapćem
:
evo upravo uskrsnu Gospodin.

( Iz knjige POD KROŠNJOM STABLA, 2000.)

 

 

* * *

 

Mlada ljeta – budućnost svijeta.
Na Uskrsa dan toga… ALELUJA!

 

HRVATSKA AKADEMIJA ZNANOSTI I UMJETNOSTI
I
HRVATSKO KULTURNO DRUŠTVO „NAPREDAK” MOSTAR

POZIVAJU VAS NA PROSLAVU

USKRSNICE

u srijedu, 30. ožujka 2016. u 19.00 sati

u Napretkovom domu

hazm NapredakLogo

U programu sudjeluju:

FRAMA S HUMCA,

FRAMA IZ RUŽIĆA,

Ženska klapa: „Bura”,

članice KUD-a sv. Ante iz Cima,

Športski plesni klub „Erigo” Mostar, i ostali…

Voditeljica programa je Kristina Spajić Perić.

Mi smo „uskrsla” mladost, sinovi „uskrslog” naroda

i naša je pjesma Aleluja!

Voditeljica Kristina Spajić – Perić

Ulaz slobodan!

Svima vama od srca želimo sretan, radostan, blagoslovljen i svet Uskrs!

Fra Andrija Nikić, predsjednik

Mostar, ožujak 2016. god.

Uskrsna poruka!

hkd-napredak-uskrsDraga kršćanska braćo i sestre, dragi sinovi i kćeri hrvatskoga naroda, dragi akademici i napretkovci, te prijatelji i svi ljudi dobre volje!

Bliže se uskrsni blagdani, dani čudesne poruke, radosti s uskrsnulim Gospodinom, u Godini Božjeg milosrđa.

Dok se pripremamo da bismo, 30. ožujka ove godine u 19.00 sati proslavili našu uskrsnicu, u Napretkovom Domu u Mostaru, želim vam već sada zaželjeti sretan, radostan, blagoslovljen i svet Uskrs!.

Za svetkovinu svih kršćanskih svetkovina, za Uskrs, upozoravam Vas na svjedočanstva evanđelista da je utjelovljeni Sin Božji, raspeti, umrli i pokopani Isus Krist, zaista uskrsnuo (Mt 28; Mk 16; Lk 24 i Iv 20). Svojim je slavnim uskrsnućem, u srcima svojih učenika, zapalio neugasivu uskrsnu radost, koja oduševljava i današnje njegove pripadnike i suradnike.

Uskrsnuće Isusa Krista je bilo ispunjenje proročanstva, da djelo smrti Isusa Krista na križu bude potpuno: „Koji bi predan zbog naših grijeha i koji uskrsnu radi našeg opravdanja.” (Rim 4:25). Kamen s groba je dignut, da bi oni koji ga u grobu traže u nj mogli ući i uvjerit se da on nije ondje. Sveto pismo od prve do zadnje stranice svjedoči o Bogu koji nije Bog mrtvih nego živih, kako je sam Isus, pozivajući se na Pismo, dokazao vjeru u uskrsnuće (usp. Mt 12,18-27)

„Po suboti, u osvit prvog dana sedmice, (žene) kupiše miomirise, da odu i pomažu Isusa… No govorahu jedna drugoj: „Tko li će nam odvaliti kamen s grobnih vrata?” Marija je stajala van kraj groba i plakala. (Anđeli) joj kažu: „Ženo, što plačeš?” Okrenu se i opazi Isusa, gdje stoji… Kaže joj Isus: „Marijo!” Ona se okrenu i reče mu: „Učitelju!” Isus joj kaže: „Idi k mojoj braći i javi im: Uzlazim k Ocu svome i k Ocu vašemu, k Bogu svome i k Bogu vašemu.” I gle, Isus im iziđe ususret govoreći: „Zdravo! … Ne bojte se! Idite i javite mojoj braći, da pođu u Galileju! Ondje će me vidjeti!” „Dođe Marija i javi učenicima, koji su biliu žalosti i plaču: ‘Vidjela sam Gospodina, i on mi je ovo rekao.'” I gle, iza svega toga dva su učenika putovala tog istog dana u selo, koji se zove Emaus… I dok su razgovarali i raspravljali, približi im se pod drugim likom sam Isus i nastavi put s njima. Reče im Isus: „O bezumni i spora srca, da vjerujete sve, što su proroci naviještali!” Poče tada od Mojsija i svih proroka, pa im protumači u svim Pismima ono, što se odnosilo na njega… Dok je bio s njima za stolom uze kruh, blagoslovi (Boga), razlomi kruh i pruži njima. Uto im se otvoriše oči te ga prepoznaše, a on im iščeznu s očiju… U isti se čas digoše i vratiše u Jeruzalem, gdje nađu sakupljenu Jedanaestoricu i one, koji su bili s njima. Ovi im rekoše: „Gospodin zaista uskrsnu i ukaza se Šimunu.” Nato oni ispripovjede… kako ga prepoznaše u lomljenju kruha… Dok su oni o tom razgovarali, dođe večer onog prvog dana sedmice. Vrata, gdje bijahu učenici, bila su zaključana od straha pred Židovima. Kad gle, dođe Isus i ukaza se Jedanaestorici, dok su bili za stolom. Stane posred njih i reče im: „Mir vama! Pogledajte moje ruke i noge! Ta ja sam to! Opipajte me i vidite, jer duh nema tijela ni kostiju, kao što vidite, da ja imam!” Ukori ih zbog njihove nevjere i tvrdoće srca… Toma ne bijaše s njima. Govorahu mu: „Vidjeli smo Gospodina!” Nakon osam dana bijaše i Toma s njima. Dođe Isus kroz zatvorena vrata, stare posred njih i reče: „Mir vama!” Zatim kaže Tomi: „Prinesi prst svoj amo i pogledaj mi ruke! Prinesi ruku svoju i stvari je u moj bok! I ne budi nevjeran, nego vjeran!” Odgovori mu Toma: „Gospodine moj i Bože moj!” Kaže mu Isus: „Povjerovao si, jer si me vidio! Blaženi, koji ne vidješe, a vjeruju!”

Broj svjedoka povećavao se ispovijedajući vjeru u Isusa Krista koji je uskrsnuo od mrtvih po Svetome pismu. Danas ima oko milijardu i 272 milijuna katolika. I mi smo uključeni u taj broj. Mi smo uskrsla mladost, sinovi uskrslog naroda i naša je pjesma Aleluja!

S ovim mislima, kao vaš sretni brat u uskrslom Kristu, s posebnom radošću, svima vama i vašim milim i dragima, posebice našoj dječici i starijima, našim članovima i suslavljenicima, od srca želim sretne, radosne, blagoslovljene i svete uskrsne blagdane.

 

Fra Andrija Nikić, predsjednik

Uskrs, ožujak 2016.