HKD Napredak Mostar

HKD Napredak Mostar prof. dr. fra Andrija Nikićprof. dr. fra Andrija Nikić

Dragi Napretkovici i prijatelji!

HKD Napredak Mostar – U vremenu elektronsko – informativne povezanosti i želje za brzom prenošenjem značajnijih događaja, te radoznalosti članova Napretkove obitelji o rasprostranjenosti, životu i djelovanju našega društva želimo ponuditi podatke o Napretkovoj kolijevci – onoj u Mostaru – i pomlađivati je višestrukim vijestima i novostima vezanima za našu aktivnost.

Želimo vas diljem svijeta izvješćivati o urađenom, o onome što trenutačno radimo i onome što kanimo uraditi.

Uz povijesni prikaz, nastanak i razvitak HKD Napredak Mostar, nudimo raznovrsne podatke o našoj specifičnosti i živahnosti s nadom da se ovo društvo predstavlja s novim programima, odlukama, planovima, vijestima, obavijestima, tribinama… – u riječi i slici.

Imajući u vidu da je Napretkova web-stranica informativno ogledalo HKD Napredak Mostar, ne oviseći o drugima, kao predsjednik Napretkove matice, promotrivši Napretkovu situaciju tijekom minulih godina, sa članovima Upravnog odbora, odlučio sam da Hrvatsko kulturno društvo Napredak Mostar publicira svoje poluslužbene obavijesti u izdanju mostarskog Napretka u izdavačkoj kući Napretkove knjižnice.

Stoga i pokrećemo Napretkovo elektronično glasilo, ovu našu web stranicu na kojoj ćete, siguran sam, naći niz zanimljivosti iz povijesti i djelovanja ovoga najstarijega potpornoga društva među hrvatskim narodom u BiH.

Neka Presveto Trojstvo, Blažena Djevica Marija Kraljica Mira i sv. Franjo milosno prate urednike, suradnike i sve čitatelja ove web stranice – zrcala Hrvatskoga kulturnog društva Napredak Mostar koje se rađa početkom ljeta Gospodnjega 2008. godine.

Mostar, 1. siječnja 2008.

Prof. dr. fra Andrija Nikić