Aktivnosti (tečajevi i izložbe)

Zajednička izložba

Hrvatsko kulturno društvo Napredak Mostar otvorio je vrata nadarenim sugrađanima da se okušaju i usavrše u crtanju i slikanju. Odziv nas je ugodno iznenadio i potakao na nastavak. Bilo je posebno razdragano promatrati prve sudionike zajedničke izložbe vlastitih uradaka. Potom je uslijedila Izložba Ars nova. Evo i treće izložbe u Napretkovom domu u Mostaru.

Ovom prigodom široj javnosti se predstavilo devet pohoditeljica i jedan učenik. Između 190 kulturnih manifestacija u Napretkovom domu, po broju posjetiteljica i posjetitelja, ova izložba spada među najposjećenije i najrazdraganije. Na samom otvaranju čule se izjave slikarica da će nastaviti sa svojim usavrašavanjem.

Prepoznajmo talentirane slikarice iz ove Radionice u Hrvatskom kulturnom društvu Napredak Mostar. One nam svjedoče da je Hercegovina zemlja neiskvarene ljepote, rječitoga kamenja, raznovrsnog zelenika, užarenog sunca, šarenih ptica, nenametljiva okoliša, dragih uspomena, izgovorenih riječi, prepoznatljivih poruka, i nadarenih dječaka i djevojčica, te sposobnih ljudi.

Zajednička u subotu, 22. siječnja 2011. godine s početkom u 19 sati.

  1. Maja Pandža
  2. Josipa Brekalo
  3. Snježana Markotić
  4. Petra Vučina
  5. Marija Ćorić
  6. Tomica Božić
  7. Sara Šaravanja
  8. Vinko Alagušić
  9. Danijela Mikulić
  10. Anđela Šain

 

Predsjednik HKD „Napredak” Mostar

 

prof. dr. fra Andrija Nikić