Priopćenja

Obavijest

 

HRVATSKO KULTURNO
DRUŠTVO NAPREDAK MOSTAR
Loco, p. p . 17
Br.68./2011.

Gospodinu Josipu Muselimoviću,
Odvjetniku,
članu Društva hrvatskih književnika,
predsjedniku Matice hrvatske u Mostaru,
predsjedniku Odvjetničke komore Hrvatske zajednice Herceg-Bosna

Cijenjeni Josipe,

u ime 1209 članova Hrvatskog kulturnog Društva Napredak Mostar, izražavam Vam zahvalnost što ste, usprkos srpskih, bosanskih, hrvatskih i inih „prava i pravde” uspjeli svjetskoj javnosti dokazati tko je bio agresor, a tko žrtva u Obrambenom ratu na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, koja svojom bahatošću na primjeru Tihomira Purde dokazali da hrvatski narod ima pravo na slobodu.

Na mjestu je poziv na poruku srpskog pjesnika Jovana Jovanovića Zmaja:

„Hrvat se ne bori da što otme kome

Čuva sveti oganj na ognjištu svome,

I tako čini u najteži dani,

I Bog i pravda na njegovoj su strani.”

Dok Vam odajem prizna nje, podsjećam Vas da Srbi počinjali svjetske ratove porazima, a završavali trijumfima. To im donekle uspijeva jer srpski narod, naprotiv, polaže snagu u oružje, a istinu u laž. Naime, velikosrpski književnik Dobrica Ćosić, “otac srpske nacije”, je u romanu “Deobe” priznao da je laž “vid srpskog patriozma” i “potvrda njihove urođene inteligencije”. Naime, Dobrica piše: „Lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tuđu bedu. Lažemo iz ljubavi i čovečnosti, lažemo iz poštenja. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.” (Dobriša Ćosić, bivši predsjednik „Socijalističke Republike Jugoslavije”).

Ovo Vam može poslužiti u slijedećim obranama i zaštitama nedužnih ljudi! Srbi ostaju Srbi! Naprotiv, Hrvati nikako da shvate da su pobijedili u Obrambenom ratu i da se trebaju početi ponašati kao pobjednici, a ne kao poraženi! Republika Hrvatska bi trebala već jednom ponašati se kao pobjednica i zaštitnica svojih branitelja i građana! Ponovno je palo na ponižene branitelje da hrvatskim ponosom i dostojanstvom obrane obraz poštenog hrvatskog naroda.

Dok Vam čestitam, ujedno Vas podržavam u sličnim pothvatima i uime 1209 mostarskih Napretkovaca iskreno pozdravlja

 

predsjednik HDK Napredak Mostar

Prof. dr. fra Andrija Nikić

Mostar, 7. ožujka 2011.