Priopćenja

NOVOGODIŠNJI ANĐELI POSUŠKOG KRAJA

HRVATSKA AKADMEIJA ZNANOSTI I UMJETNOSTI I
HRVATSKO KULTURNO DRUŠTVO NAPREDAK U SA SJEDIŠTEM U MOSTARU
88000 MOSTAR
www hkd-napredak-mostar.ba
e-mail: nikic.andrija@tel.net.ba
Br. 2./2021.

OŽALOŠĆENI RODITELJI, BRAĆO I SESTRE, OBITELJI I
NARODE HRVATSKI I KATOLIČKI!

 

BEZ POZDRAVA ODLETJEŠE U NEBO:
„Tvojim se vjernima, Gospodine, život mijenja, a ne oduzima“

NOVOGODIŠNJI ANĐELI POSUŠKOG KRAJA

NOVOGODIŠNJI ANĐELI POSUŠKOG KRAJA – 1. SIJEČNJA 2021.

Hvaljen Isus  i Marija!

Saznao sam tragičnu smrt Mie Soldo, Marije Pavković, Žane Pavković i Mirele Rezo, te Stipe Jukića, Stipe Romića, Ivana Miličevića i Stipe Pavkovića. Širila se neočekivana vijest da  se u prvoj novogodišnjoj zori na nebo preselilo osam mladih ljudi čiji je život tek trebao početi.  Ovaj događaj se veliko brzinom širio Hercegovinom, Hrvatskom, Europom  – svijetom i na kratko vrijeme ujedinio ljude u tuzi, žalosti i molitvi.

Vjerujući u Boga, i kad život prije naših planova preseli u Nebo, jer svi smo Božji i njemu se vraćamo, odmah sam se pomolio za pokoj  duša spomenute mladeži!

Draga ožalošćena braćo i sestre, kada preminu hercegovačke i katoličke djevojke i mladići svi postajemo rodbina, zato i ja vašim srcima, ožalošćeni očevi i majke, braćo i sestre, kolege i kolegice, prijatelji i ožalošćeni,  želim krila da iz ovoga prolaznoga svijeta,  uz Božju snagu, poletimo u svijetlo ljubavi Božje.

Vjerujem da su mlade katolkinje i katolici: Mia Soldo, Marija Pavković, Žana Pavković i  Mirela Rezo, Stipe Jukić, Stipe Romić, Ivan Miličević i Stipe Pavković vjerovali da živjeti znači naprijed težiti i vršiti vjerno Božje zapovijedi,

da ljubiti znači davati i bližnjemu služiti Bogu na čast

  i da umrijeti znači baštiniti nebo i slavno uskrsnuti.

Jer, uskrsnuće je naša vjera, 

ponovni susret naša nada,

molitva je znak naše ljubavi i odanosti.

Vi, anđeli  svojih roditelja, svoga naroda i mjesta, ujedinili ste  narode da se sjete kako je život tako kratak i prolazan da se isplati ostaviti trag na zemlji koji vrijeme ne briše i steći blago na nebu koje moljac i rđa ne izgriza.

Stoga vama ožalošćeni roditelji, braćo i sestre, obitelji, kolege i kolegice, te bliski poruci, dok suze teku, a molitve se žare,

želim vam puno životne snage,

a  preminulima anđelima Posuškog kraja

vječni pokoj u krilu Očevu želi

fra Andrija Nikić
Hercegovina,  1. siječnja 2021.