Aktivnosti (tečajevi i izložbe)

Napretkove radionice

“NAPRETKOVI GLASIĆI”

Hrvatsko kulturno društvo Napredak u Mostaru sa svojih 1207 članova u prošlosti je imalo svjetlost što je svjetlucala, danas imamo svjetlost koja nas obasjava, a u budućnosti svjetlost koja će sjati dokle god stignu naši članovi i prepoznatljiva njihova djela. Ozareni novim podvizima koji se ostvaruju u desetak nastavljajućih Napretkovih radionica želji dječice da se uključe u Napretkove glasiće pomažemo našim članovima i sugrađanima stvaranje oplemenjenog, zadovoljnijega i savršenijeg življenja.

Uvjereni, da je dječji glasić najstariji, najprikladniji i najljepši živi instrument, kojemu jedinome glazba duguje svoje postojanje, podržavamo želju najmlađih članova da se udruže u dječji zbor Napretkovi glasići. Glasići nam svojim već planiranim nastupima za Uskrs žele dokazati da pjevajući postoje. Nadamo se da će Napretkovi glasići svojim nastupima buditi nove snage, jer glazba je među umjetnostima najbožanskija, jer je od svih njih najmanje određena granicama.

Tko pjeva zlo ne misli. A pjesma, posebno razdragane dječice svojim nastupima nude životu jednu sigurnu dimenziju mogućnosti i plemenitosti. Glazba je zvonka radost koja je u stanju suze brisati i srca bodriti. Na tom putu, nadamo se, da će Napretkovi glasići, uz stručnost prof. Katja Šarac, nuditi otkrića veća od mudrosti i filozofije. Glasići će nastaviti i širiti poruke Mostarskog Napretka, jer glazba je lirska paučina između srca i mozga. U našem surovom svijetu, uz desetak nastavljajućih radionica, Društvo želi izići u susret i najmlađim članovima.

Volite li pjevati; volite li se družiti – prijavite se među Napretkove glasiće. Da vas bude što više, pozovite svoje prijatelje i prijateljice!

Prijaviti se mogu djeca do šestog razreda osnovne škole, uz dobru volju.

Djeca će napredovati u svom glazbenom znanju a svi zajedno ćemo se dobro zabavljati.

Voditeljica Napretkovog pjevačkog dječjeg zbora je mr. art. Katja Krolo Šarac, pročelnica Studija glazbene umjetnosti Sveučilišta u Mostaru.

Vježbe Napretkovih glasića održavat će se, prema dogovoru, svake subote u Napretkovom domu u Mostar.

Prijave i dodatne informacije u Hrvatskom kulturnom društvu „Napredak” Mostar, Ulica Kneza Mihovila Viševića Humskog br. 2 (bivša Liska) ili na telefon 036/323 310.

 

S radošću vas očekujemo, dođite!

Predsjednik HKD „Napredak” Mostar

prof. dr. fra Andrija Nikić

Mostar, 15. ožujka 2011.