Ukorak s vremenom

Napredak uručio školske torbe prvašićima

U Domu Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” Mostar u ponedjeljak 6. rujna 2010., s početkom u 18 sati održana je 184. Napretkova tribina pod geslom

“DARIVANJE NAPRETKOVIH PRVAŠIĆA”

FOTO Galerija

U povodu početka nove školske 2010./2011. godine, u ukrašenoj Naprektovoj dvorani  u Mostaru popunjenoj do posljednjeg mjesta prvašićima, dječicom i roditeljima nazočnima se obratio predsjednik Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” Mostar prof. dr. fra Andrija Nikić. On ih je ozario pričom o “sijaču dobrote” i poručio djeci da šire dobrotu u svijetu. Voditeljica programa bila je aktivna članica Napretka dipl. ecc. Ivana Prce.

Radosnom ozračju uvelike je doprinijela mlada i poznata glazbenica Sanda Pandža sa svojim novim pjesmama. Koliko su Sandine pjesme ušle u srca dječice osjetilo se pjevušenjem nazočne dječice. Najradosniji su bili prvašići, koji su dobili  školske torbe, bilježnice i slike, a i svi nazočni su dobili po koji dar. Podijelili smo 74 torbe i preko 1.150 bilježnica.

Svi smo doživjeli radost darivanja i usrećivanja. Radosni su bili i roditelji jer im je Kraljica Mira umanjila troškove njihovih materijalnih izdataka za opremanje djece u školu.

Mostar, 6. rujna 2010. godine