Napretkov kalendar

Napretkov povijesni kalendar za 2014.

Šesnaesti povijesni kalendar na četrnaest lista riječju i slikom oživljuje i posvješćuje Gospine poruke o nadi i ponosu.

Kalendar nam posvješćuje poruke o nadi u Svetom pismu, kršćanstvu, mudroslovicama, prenosi sočne poruke pape Franje, upisuje svjedoke nade, vjere i ljubavi, te pamti posebnosti Društva s Akademijom – prepoznatljivu granu na osamstotom stablu Franjevačkog reda i hrvatskoj kulturi.

Napretkov kalendar 2014

Preuzmite kalendar u pdf formatu

 

Naš povijesni kalendar za 2014. prepoznaje vrijeme u kojemu živimo: ljepotu zavičaja u kojem se mičemo, jedincatost vjerničkog okupljanja, podneblja kojim smo okićeni, ustrajnost Kraljice Mira koja izdvojenim porukama o nadi reevangelizira čovječanstvo. Doista, poručuje Kalendar, „Marija, Kraljica Mira, naša Gospa, je sačuvala lozu i zemlju našu, a naše su nam majke gradile povijest i čuvali vjeru” (I. Meštrović). Marija je najsnažniji lik Nade. Stoga se držimo nade, jedino ona čovjeka ne ostavlja, pa ni na smrti. Papa Franjo nas potiče: „Nedajte da vam ukradu nadu!”

Povijest i sadašnjost svjedoče kako je Domovina stojna kuća hrvatskih domoljuba, katoličkog puka, crkvenih mučenika i velikana, te prostor koji grli cijeli svijet. Ona je, nadalje, stojna kuća učeće mladeži i hrvatskog jezika, kojega su naši franjevci njegovali, obogaćivali i čuvali kao zjenicu oka. Kalendar za 2014., uz obilje podataka kalendarskog označja, ukrašen je reprodukcijama događanja vjerničkog okupljanja, popisima naših svjedoka i velikana – uzora.

Cijena Kalendara je i ove godine samo 5 KM.

Dobivenim utrškom od kalendara pomažemo školovanju naše učeće mladeži.

Tko želi nabaviti za svoju dušu i svoje prijatelje naš povijesni kalendar za 2014. – s impresumom – više od 50 primjeraka, neka se obrati na navedenu adresu, HKD Napredak, 88000 MOSTAR, p. p. 17 ili telefaksi 00397 – 36 – 323 310.

Očekuje Vaše narudžbe, zahvaljuje uime 1325 napretkovaca i pozdravlja

Prof. dr. fra Andrija Nikić, predsjednik

Mostar, 1. rujna 2013.