Napretkov kalendar

Napretkov povijesni kalendar za 2007.

Dragi prijatelji!

Polagano, ali sigurno u kuće naših građana, urede i škole ulazi i prati sve njezine stanovnike Napretkov povijesni kalendar.

Koncem mjeseca kolovoza 2006. na 14 listova velikog formata višebojno i plastificirano objelodanjen je Napretkov povijesni kalendar za 2007. godinu. Na stranicama novog Napretkova kalendara predstavljeni su u slici i riječi događanja u Međugorju s porukom Prema zlatnoj obljetnici Marijinih ukazanja.

Download
pdf FOTO Galerija

Gospa je Međugorje ucrtala u mapu svijeta, te od nepoznatog hercegovačkog mjestašca učinila svjetski poznatim marijanskim svetištem. Poruka Gospinih ukazanja natkrila se nad svijetom kao nebo. Vjernička okupljanja – do sada preko 30. milijuna – ne posustaju, pa na početku hoda prema zlatnom jubileju Međugorje podsjeća na katolički svijet u malom. Gospa nas je svojim porukama – za svaki mjesec izdvojena je po jedna poruka – naučila kako biti sretan u društvu s pripadnicima različitih religija, nacija i rasa. Svoj čudesni lijek Međugorje je primijenilo na mnogima. Nitko do sada nije uspio kompromitirati tamošnje čudesne događaje. Najveće čudo je ipak samo Međugorje s vidiocima. Ono je svjetska jedinstvenost, jer su u njemu svi jednaki: vjernici i svećenici, kardinali i (nad)biskupi, predsjednici država i obični ljudi, vidioci i hollywoodske zvijezde.

Napretkov kalendar za 2007. prepoznaje vrijeme u kojemu živimo i Gospinu majčinsku ustrajnost u poučavanju svoje djece posljednjih desetljeća dvadesetoga i na početku dvadeset i prvog stoljeća. Želio bih da ovaj kalendar potakne ljude te ih dovede do ljepote mira koju samo Nebo može darovati. U Međugorju smo s Majkom i njezinim Sinom, jedna zajednica vjere, jedna Crkva, zajednica molitve, kajanja, klanjanja, predaje, razumijevanja. S međugorskim su pojavama povezani brojni događaji i poticaji. Mnogi su od njih urodili višestrukim plemenitim plodovima..

Kroz sto i četiri godine, uza sve protivštine i zabrane, HKD Napredak Mostar osiguravao je budućnost, olakšavao brige, otirao suze brojnim generacijama mladeži i pomagali narodu u odgoju mladih ljeta. Kroz posljednjih petnaest godina Napredak Mostar održao je 150 kulturnih manifestacija, objavio 52 knjige u Knjižnici HKD Napredak Mostar i devet Povijesnih kalendara. Kalendari su nam, uz moje knjige – njih 90, gotovo jedini izvor prihoda za opstojanje i djelovanje. Studenti, a njih na Sveučilištu u Mostaru ima preko 13.000, i srednjoškolci s naših strana već traže pomoć za slijedeću godinu. Kroz posljednje dvije akademske godine podijeli smo 226 potpora i preko 11.250 eura sirotinji, koje, nažalost, ne samo u Hercegovini, nego u Mostaru ima sve više i više.

– Cijena pojedinom primjerku Kalendara je samo 6 KM , odnosno 25 kuna, 5 USA $, 5 eura + poštarina. Tko naruči 100 i više komada dobiva popust od 10%. Prihodima od ovog Kalendara pomažete školovanju naše mladeži i gradnju Napretkova studentskog doma. Kalendar za 2007. možete naručiti pismeno na adresi: HKD NAPREDAK MOSTAR, – Kneza Mihovila V. Humskog – bivša Liska, br. 2 – 88000 MOSTAR, p. p. 17 – ili posredstvom telefaksa: 00387 – 36 – 323 310 i 323 111, te – e-mail: nikic.andrija@tel.net.ba. Svoj devizni prilog možete uplatiti na ime: HKD NAPREDAK MOSTAR SWIFT: ZABA BA 22 – 7100-48-06-17093- 8, a za KM broj: 22-10-01980-5- br. računa 3381002201980532 kod Zagrebačke banke d.d. Mostar – za Kalendar…

Molim Vas javite mi što prije koliko primjeraka ovoga Kalendara želite naručiti. Za narudžbe od 100 i više primjeraka, ako želite, dotiskat ćemo i Vaše impresume. Željene podatke sa upečatljivim znakom pošaljite mi do 25. rujna 2006. godine.

Rado očekuje Vaše narudžbe, te za svaki prilog zahvaljuje i pozdravlja –

 

Prof. dr. fra Andrija Nikić, predsjednik HKD Napredak Mostar

Mostar, 1. rujna 2006.