Aktivnosti (tečajevi i izložbe)

Izložba slika

OTVORENA JOŠ JEDNA IZLOŽBA SLIKA U GALERIJI HKD NAPREDAK

Devet polaznika Napretkove radionice crtanja i slikanja pod vodstvom akademskog kipara Željka Marića u galeriji HKD Napredak izložilo je svoje radove.

Prigodnim riječima izložbu je otvorio predsjednik HKD Napredak prof. dr. fra Andrija Nikić:

„Kako nastaje slika? Prvo imate prazan prostor. Zatim ga popunjavate detaljima, udahnete život crtama i bojama, baš kao što je opisan proces stvaranja u knjizi postanka¨, ovim je riječima Nikić otvorio novu izložbu u prostoru Napretkove galerije.

 FOTO galerija

„Svrha slikarstva je da pruži osjećaj zadovoljstva”, kazao je učitelj polaznika akademski kipar Željko Marić te dodao kako se stvaralački proces završava kad umjetnina nađe svoju publiku.

Uživali smo u razgledavanju likovnih radova:

Vinka Alagušića

Zdravke Škegro

Tomice Božić

Enise Sojka

Anđele Šain

Sare Šaravanja

Petre Vučina

Marijane Ćorić,

a dvije slike je izložio i akademski kipar Željko Marić.

Za glazbeni ugođaj na klavijaturama pobrinuli su se učenici Napretkove glazbene škole Doris Dujmović i Neven Milićević Capek sa svojim profesorom Nikom Martinovićem.

Najavljen je i novi tečaj crtanja i slikanja pod vodstvom akademskog kipara željka Marića koji započinje 3. listopada.

Nikić je iskoristio priliku i zatražio javnu ispriku Muzeja Hercegovine zbog vrijeđanja Krista i svih kršćana postavkom izložbe o kojoj smo mogli čitati u medijima.

Inače izložba je bila dobro posjećena i medijski popraćena od internetskog portala „Pogled ba” te novinarke Karoline Cvitković.