Priopćenja

Čestitka pobjednicama Glazbene škole u Ljubuškom

Hvaljen Isus i Marija!

Drage glazbene pobjednice:

Lucijo Vujica, Klaro Rupčić, Vite Grgić, Lucijo Bošnjak i Pavlo Spajić i profesori Majo Stojanović i Josipe Bošnjak, čestitam Vam što ste pobijedili na međunarodonom pijanističkom natjecanju.

Glazbena škola Ljubuški

Za kratko vrijeme vi ste naučile da je glazba jezik koji svi razumiju. Taj jezik ste, uz pomoć svojih profesora, naučile, što su potvrdili stručnjaci na međunarodnom pijanističkom natjecanju “Slobomir International Music Competition.

Čestitam vam i potičem na trajno učenje!

Vi ste ostvarujući 100%-tni učinak,  poput brojnih hercegovačkih velikana, potvrdili  ocjenu poznatog fra Didaka Buntića,  koji je prije 110 godina napisao da je Hercegovina najljepša zemlja i da su Hercegovci najsposobniji ljudi.

Vi i vaši sljedbenici će, bez ikakve sumnje, umnažajući primljene talente, biti ponos i putokaz suvremenicima kako se, usprkos umišljenim „bogatašima“,  usjeva u životu.

Drage mlade  pijanistice, vi ste sa svojim uspjehom posvjedočile da postoji jedna nevidljiva, duhovna, evanđeoska veličina, koja nadvisuje sve posve naravne i ovozemske veličine i odlike.

Uime 56 članova Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i 1449 članova Hrvatskog kulturnog društva Napredak sa sjedištem u Mostaru, koji, usprkos stvarnim protivnicima, godinama utiremo stope razvoju nadarene mladeži   i širenju hrvatske kulture,čestitam na jedinstvenim uspjesima – fra Andrija  Nikić, predsjednik

Mostar – Humac, 20. svibnja 2019.