Ukorak s vremenom

ČESTITKA ZA RAMAZANSKI BAJRAM

U ime Hrvatskoga kulturnog društva Napredak Mostar, koje broji 1219 članova, svim Bošnjacima – muslimanima islamske vjere koji su ovaj mjesec, unatoč visokim temperaturama, proveli u postu i molitvi svih pet vakat namaza dnevno, odlazeći po mogućnosti i u džamiju na teraviju i povlačenje u tišinu te punili svoja srca mirom i svoje duše radošću, u Mostaru, Hercegovini i drugdje

 

čestitam

Ramazanski bajram

 
sa željom da iz punine srca šire mir i dobro, te slave blagdan koji ujedinjuje nebo i zemlju izražen žrtvom i bogobojaznošću, prožet čvrstom vjerom, iskazan okupljanjem obitelji, darivanjem djece i sirotinje te međusobnim susretima.

 

Svim njihovim obiteljima, okupljenima u zajedništvu molitve želim da ovaj Bajram provedu u zdravlju, veselju i zadovoljstvu, te da darovanu bajramsku radost podijele s prijateljima i susjedima – posebice s katoličkim vjernicima na način kako se stoljećima radilo na našim područjima.

Neka vjera u jedinog Boga ojača i ovom prigodom obitelji da na svoju djecu prenose moralne vrijednosti.

 

Neka svima i ovaj Bajram obnovi i učvrsti vjeru i nadu u bolju i pravedniju budućnost, međusobno poštivanje, priznavanje i pomaganje. Na taj način neka procvjeta sklad, neka se učvrstiti povjerenje, obnovi dobrosusjedstvo i podijele darove s ljudima kojima je potrebna ljubav pretvorena u dar.

„Bajram Šerif Mubarek Olsun!“

 

 

Prof. dr. fra Andrija Nikić,

predsjednik HKD Napredak Mostar

Mostar, 30. kolovoza 2011.