Napretkove tribine

209. tribina

Mlada ljeta – budućnost svijeta!

 

HRVATSKO KULTURNO DRUŠTVO NAPREDAK

MOSTAR – LISKA, 2, p. p. 17

POZIVA   VAS  NA

209. tribinu

posvećenu

DANU NAPRETKA

 

Sa zahvalnošću ćemo se prisjetiti naših franjevačkih utemeljitelja i njihovih vjernih nasljednika, koji su 1902. utemeljili a 14. studenoga 1990. obnovili djelovanje Hrvatskog kulturnog društva Napredak. Brojna nesebična srca prihvatila su želju osnivača i, prema  mogućnostima, pomagala odgoj  hrvatske inteligencije – učenika i studenata.

 

Mostarski Napredak ima 1245 članova.  To je naše najveće bogatstvo. Napretkova mladež u Mostaru je ne samo naš najbolji ukras nego i najglasnije glazbalo, na kojemu život svira svojom silinom i mijenama, vječnu glazbu neponovljivim inačicama koje se izvode uglavnom na osamnaest Napretkovih radionica. U tomu otkrivam da je nesigurnost i predani rad malobrojnih pojedinaca i mladeži iznio. Time se ponosimo. Došlo je vrijeme da se shvati da je i ova ustanova nužna. Dobro je da postojimo.

 

Tijekom minulih godina novčano smo pomagali studente, učenike  i učenice, otvaramo i vodimo radionice za brojnu mladež. Nadamo se u 110. obljetnici  nastaviti sa započetim radionicama i, prema potrebama i potražnji, otvarati nove.

 

Mostarski Napredak kao rijetko koja druga ustanova u Mostaru i Hercegovini podnijela je i nosi teret i muku identifikacije s naglašenom hrvatskom tradicijom, hrvatskim jezikom, hrvatskom sadašnjošću i budućnošću.

 

Sudjeluju:

Prof. dr. fra Andrija Nikić

Prof. Tihomir Marić i

Ante Skočibušić

u

NAPRETKOVU DOMU

U MOSTARU

u ponedjeljak, 14. studenoga 2011. u 18 sati!

 

Ulaz slobodan.

 

Mostar, 5. studenoga  2011.