Naslovica Obljetnice Sretna 30.-ta obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju:
Sretna 30.-ta obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju: Ispis E-mail

Slike: Marijan Sivrić

{rokbox title=|Crkva u Međugorju|}images/stories/nap/medjugorje/Medjugorje_crkva.jpg{/rokbox}

Prema svjedočanstvu vidjelaca Blažena Djevica Marija je  pohodila ovu župu, i umjesto tri mjeseca, koliko je bila s Elizabetom, ovdje je već trideset godina. Onaj tko je sidro svoga života bacio u Boga, tko živi i djeluje vjerujući kako ga Bog vodi i čuva, te se s najvećim pouzdanjem prepušta Božjoj providnosti, ne može propasti. Neće se možda osloboditi poteškoća, ali će na kraju Bog sve okrenuti na dobro: "Onima koji Boga ljube, sve se okreće na dobro!"  Postoji jedno prepoznatljivo sidro koje je „bačeno" u naš hercegovački krš gotovo punih trideset godina.

 

{rokbox title=|Humac|}images/stories/nap/medjugorje/Humac.jpg{/rokbox}

Na sreću, Kraljica Mira neumorno ovdje vodi svoju školu, učilište, veleučilište i sveučilište – premnogim ograncima diljem svijeta. Ovdje je Gospa nazočna, prema svjedočanstvima vidjelaca, a to potvrđuje i odziv vjernika iz cijelog svijeta. Glavni cilj Gospina dolaska je, ostvarenje mira, a sve ostalo – molitva, post i pokora – samo su sredstva do toga cilja. A njezina glavna poruka jest da Bog postoji, prema tome čovjek mora pospremiti i staviti u svome životu sve stvari i odnose onako kako to Bog od njega traži i kako mu zapovijeda. Tijekom minulih godina Gospina ukazanja u Međugorju, usprkos protivljenjima, proživjela su prilike borbenog, bolesnog i jednoumnog komunizma, okolnosti, surječja, sporenja, protimbe, prijetnje, uhićenja, osuđivanja, uzništva (fra Jozo Zovko, fra Ferdo Vlašić, fra Jozo Križić) progona, milicijske i udbaške ophodnje... i inih spletkarenja putem suvremenih medija.

 

{rokbox}images/stories/nap/medjugorje/Medjugorje_30.jpg{/rokbox}

Sada je pred nama jedinstveni jubilej Gospinih ukazanja, a samo Bog zna koliko će zlatnih, dijamantnih, tisućljetnih jubileja Međugorje proživjeti slaveći nebesku Majku koja ne zaboravlja i ne napušta svoju djecu! - Međugorje kao svetište utjelovljenja proglašava Božju ljubav, dostojanstvo svake ljudske osobe, svetost obitelji, vrijednost šutljiva rada, potrebu molitve, te zapovijed ljubavi prema svoj braći ljudima.

 

{rokbox title=|Međugorje Gospa|}images/stories/nap/medjugorje/Medjugorje_Gospa.jpg{/rokbox}

U Međugorju Majka ne samo što pokazuje svoga Sina u vječnosti rođena, nego ga u vremenu nama rađa kao Spasitelja i Brata. Ovdje ona u prisnom zajedništvu sa Sinom gaji početke Crkve i nama predaje predivan uzor života. Ovdje ona, Blažena Majka, postaje učenica Sinu, prima prvine evanđelja, u srcu ih čuva i u duhu razmišlja. Ovdje ona, prečista Djevica, udružena s pravednim Josipom vezom bliske i djevičanske ljubavi, Tebe hvali pjesmama, Tebi se klanja u šutnji, Tebe hvali životom i slavi radom. Ovdje ona, Kraljica mira, vraćajući mir u ljudska srca pomiruje obitelji, narode i cijelo čovječanstvo.

 

{rokbox}images/stories/nap/medjugorje/Medjugorje_1.jpg{/rokbox} {rokbox}images/stories/nap/medjugorje/Medjugorje_2.jpg{/rokbox} {rokbox}images/stories/nap/medjugorje/Medjugorje_7.jpg{/rokbox} {rokbox}images/stories/nap/medjugorje/Medjugorje_8.jpg{/rokbox}

 

Pozdravlja fra Andrija