Naslovica Obljetnice
Obljetnice
Poziv na predavanje ‘Križni put Hrvata Hercegovine’ Ispis E-mail

Bleiburg-krizni-putFakultet društvenih znanosti dr. Milenka Brkića, pri Sveučilištu 'Hercegovina', Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti sa sjedištem u Mostaru, te Hrvatsko kulturno društvo Napredak iz Mostara pozivaju Vas na susret povodom obljetnice križnog puta hrvatskog naroda.

Predavanje na temu 'Križni put Hrvata Hercegovine' održati će akademik fra Andrija Nikić.

Više...
 
Obilježavanje devedesete obljetnice rođenja prof. Ivana Alilovića Ispis E-mail

 HRVATSKO KULTURNO DRUŠTVO NAPREDAK MOSTAR

OGRANAK MATICE HRVATSKE GRUDE I

DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA HERCEGBOSNE

poziva Vas na

OBILJEŽAVANJE DEVEDESETE OBLJETNICE ROĐENJA

PROF. IVANA ALILOVIĆA

Više...
 
Sretna 30.-ta obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju: Ispis E-mail

Slike: Marijan Sivrić

{rokbox title=|Crkva u Međugorju|}images/stories/nap/medjugorje/Medjugorje_crkva.jpg{/rokbox}

Prema svjedočanstvu vidjelaca Blažena Djevica Marija je  pohodila ovu župu, i umjesto tri mjeseca, koliko je bila s Elizabetom, ovdje je već trideset godina. Onaj tko je sidro svoga života bacio u Boga, tko živi i djeluje vjerujući kako ga Bog vodi i čuva, te se s najvećim pouzdanjem prepušta Božjoj providnosti, ne može propasti. Neće se možda osloboditi poteškoća, ali će na kraju Bog sve okrenuti na dobro: "Onima koji Boga ljube, sve se okreće na dobro!"  Postoji jedno prepoznatljivo sidro koje je „bačeno" u naš hercegovački krš gotovo punih trideset godina.

Više...
 
Šezdeseta Napretkova Uskrsnica Ispis E-mail

KRALJICE NEBA, RADUJ SE…

Dana 28. travnja t.g. u Napretkovu domu  u Mostaru održana  je  Napretkova Uskrsnica. Dvorana   je bila puna, osobito mladih i dječice sa roditeljima. Ova Uskrsnica je i bila namijenjena za najmlađe. U programu su sudjelovala djeca koja su u Hrvatskom kulturnom društvu  Napredak članovi brojnih radionica kao što su toArs sacra, crtanje i  slikanje, jezična,  plesna, glazbena, te baletna skupina i druge. U Napretku  već ima petnaestak različitih radionica s preko 350 sudionika. Što će sve oni postići u svome životu? To zna samo dragi Bog. Mi znamo da nam grad Mostar do ne daje jednog  feniga za pomaganje učeće mladeži, sudionike naših radionica i postojanje Društva koje je utemeljeno i evo, postoji u Mostaru nakon 109 godina. Predsjednik Društva fra Andrija Nikić nas sokoli da se molimo i uzdamo u Božju providnost. I zahvaljujući toj providnosti, usprkos brojnim poteškoćama, mi plovimo ka sretnijoj i uspješnoj budućnosti.

Više...
 
20. obljetnica HKD "Napredak" Mostar Ispis E-mail

 

PROSLAVLJENA 20. OBLJETNICA

OBNOVLJENOG MOSTARSKOG NAPRETKA

I 60. BOŽIĆNICA

Ozračju radosti u povodu nastupajućih božićnih i novogodišnjih blagdana u Mostaru, Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" Mostar dalo je 9. prosinca s početkom u 18 sati, po šesdeseti put, svoj posebni obol.

Svečanost je ovaj put održana u prostorijama Hrvatskog doma Hercega Stipana Kosače u Mostaru. U dvorani popunjenoj do posljednjeg mjesta nastupili su vrsni glazbenici i glazbene skupine.

FOTO Galerija
Više...
 
Čestitke u povodu stoljetnice HKD Napredak Ispis E-mail

Brojni su oni koji su željeli, ali nisu mogli, iz raznoraznih razloga, biti nazočni proslavi stoljetnice Hrvatskoga kulturnog društva Napredak Mostar. Izražavajući svoje žaljenje što ne mogu osobno doći, uputili su iskrene i tople čestitke sa željom da Napredak doživi još puno godina svojega postojanja, na korist hrvatskoga naroda i na radost onih koji ga vode i u njemu djeluju. Ovdje vam donosimo samo dio prispjelih pozdravnih čestitki i brzojava.

Više...
 
Stoljetnica Hrvatskoga kulturnoga društva Napredak Ispis E-mail

PROGRAM PROSLAVE NAPRETKOVE STOLJETNICE

 HKD Napredak Mostar proslavilo je 2002. godine svoju stoljetnicu postojanja, a mnoštvo nazočnih, među kojima i dosta uglednih osoba bilo je svjedokom vrlo lijepoga programa upriličenoga za taj dan. Nezaboravan bijaše to doživljaj za sve one koji su taj dan bili u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače i uživali u sadržajima bogatoga programa.

Više...